Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LEVELEK A LÖVÉSZÁROKBÓL
Veszprémi Petőfi Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 169 értékelés alapján
  Leírás
A Veszprémi Petőfi Színház az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából tűzi műsorára a Levelek a lövészárokból című előadást.

 A rendhagyó est anyagát Nemlaha György állította össze korabeli levelezések, katonadalok, kuplék, dokumentumok újságcikkek alapján.
A magyar televízió legendás szerkesztője a XX. század egyik emlékezetes korszakából válogatott különböző alkotásokat, amelyeket jelentős személyiségek neve fémjelez. Így választotta ki Babits Mihály, Molnár Ferenc, Gyóni Géza, Emőd Tamás, Karinthy Frigyes, Gábor Andor, Nagy Endre, Juhász Gyula, Szirmai Albert, Reményik Sándor, Zerkovitz Béla műveit. Ezek az alkotók egy olyan fontos időszakot idéznek meg történelemből, amikor a magyar irodalom, a színház, a kabaré, az operett, a sanzon, a nóta tiszta forrásként adott békebeli reményt az embereknek.
A produkció rendezője, dramaturgja Kéri Kitty, aki előadás látványvilágát is kialakította. Mint mondta: gazdag, műfajilag sokszínű anyagot állított össze Nemlaha György, jó egyensúlyban szerepelnek a prózai és zenei részek a szövegkönyvben, s ez segítheti a nézőket abban, hogy ezekben feloldódva emlékezzenek erre az időszakra. A stábtól azt kérte, hogy az emberi sorsokat, a mély érzelmeket, a lelki rezdüléseket mutassák be játékukkal.
A színészeknek több szerepet kell majd megformálniuk. Az előadás nem az I. világháború történetét meséli el időrendi sorrendben, hanem egy történelmi kort mutat be a prózai részletek, levelezések, zenék, dalok segítségével.
  Szereposztás
Színész 
Szilágyi Tibor 
Színész 
Bajcsay Mária 
Színész 
Kőrösi Csaba 
Színész 
Trokán Anna 
Színész 
Haumann Máté 
Színész 
Halas Adelaida 
Színész 
Nagyhegyesi Zoltán 
Színész 
Dominek Anna 
  Stáblista
Rendező 
Kéri Kitty 
Koreográfia 
Frank Róbert 
Rendező asszisztens 
Madár K. Zoltán 
Súgó 
Tóth Zsanett 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
Veszprémi Petőfi Színház, 8200 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?