Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A HÁROM SZEGÉNY SZABÓLEGÉNY EGYÜTTES KONCERTJE
Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 167 értékelés alapján
  Leírás
A három szegény szabólegény együttes gyermekkoncertje Megzenésített versek gyermekeknek: A.A. Milne, Gazdag Erzsi, Devecseri László, József Attila, Gaál Zsuzsa, Kányádi Sándor.

Hol volt, hol nem volt…kezdődik a mese a három szegény szabólegényről. A három testvér: Tomi, Sanyi, Norbi. A szabás-varrás nem annyira érdekelte őket, attól a naptól kezdve – ami persze nem ma történt - hogy drága édesapjuk megmutatta nekik, micsoda csudálatos zeneszerszámok vannak a világon. Ők így már csak egész álló nap muzsikálnának…! Tomi gitározni szeret, Sanyi a billentyűket nyomkodja napestig, Norbi meg a bőgő húrjait pengeti.
A három szegény szabólegény ezért egyre többet járt el muzsikálni hétszépségű, sokdombú falujuk „Pityes” nevű vendéglőjébe. Nem készült már több ruha, s a tű is rozsdásodni kezdett, a gombok elgurultak, a cérna spulnik szerteszét szaladtak.
Apjuk – bölcs ember lévén – látta, hogy az atyai szigorral már nem megy semmire, a fiúk mindáron zenélni szeretnének ezért az tanácsolta: „Lássatok világot, és ha lesz olyan hely ahol a zenétekre táncra perdül gyerek és felnőtt, akkor lesztek majd igazi muzsikusok.”
A három legény hát útra kelt és a koncert során derül ki, hogy milyen kalandos úton jutnak el arra a helyre ahol zenéjükre táncra perdülnek a gyerekek és a felnőttek. E közben megismerkedünk a hangszereikkel és a bátrabbak együtt zenélhetnek a három szegény szabólegénnyel.
Útjuk elmesélésében segítségükre lesz sok neves költő: A.A. Milne, Gazdag Erzsi, Devecseri László, József Attila, Gaál Zsuzsa, Kányádi Sándor.
Közreműködik:
Norbi (jele a gomb) – bőgő basszus
Tomi (jele a mérőszalag) – ének, gitár
Sándor (jele a spulni) – billentyűs hangszerek
 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyed mobilon vagy kinyomtatva is bemutathatod!
  Cím
, Szent László tér 7-14. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?