Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ART-TOUR KORTÁRS ÖSSZMŰVÉSZETI EGYESÜLET BEMUTATJA: W. SHAKESPEARE: LÓVÁTETT LOVAGOK
Bakelit Multi Art Center - Stúdió

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.2 / 10) - 23 értékelés alapján
  Leírás
A társulat a szegedi független színházak legjobb fiatal művészeiből áll. Tagjaink közt megtalálhatóak a Szegedi Egyetemi Színház és a Genéziusz Színház alkotói mellett a Szegedi Miniszínház művészei is. A darab azért jött létre, hogy bizonyítsuk, van minőségi fiatalok által készitett előadás, és hogy a fiatalokat is meg lehet szólítani még egy klasszikus darabbal is.

„A tudományra esküdtünk Urak! De kútfőinket közben megtagadtuk.”
„Mindnyájunk célja, hadd éljen a cinteremnek ércbe rótt betűin legyőzve a halál gyalázatát”
Ami darabunkat érdekessé teszi, hogy Shakespeare darabját teljesen a mai korba ültettük át, mindezt úgy, hogy szinte teljesen megőriztük az eredeti szövegét a darabnak. Ezzel is bebizonyítva a közönségnek azt a tézist, amit a magyar tanárok mondanak a diákoknak, miszerint Shakespeare kortalan.
Mindazonáltal ez egy komédia, egy szórakoztató darab, amit a sok mai utalással kicsit jobban kijátszunk. Pluszként jelenik meg a darabban a zene, és a táncok használata, mindazonáltal ez nem musical. Sokkal inkább arról akarunk beszélni, miként választunk ma párt magunknak, és a mai kulturális élethez is szóljunk, nem kell mindenből musicalt csinálni.
A produkció épp ezért jellemzi a kettősség. Bár nevetünk és szórakozunk rajta, mégis, ha belegondol az ember egy-egy jelentbe, motívumba rálelhet bizonyos kérdésekre. Ettől lesz jó bármilyen komédia, és ezért jó darab a Lóvátett Lovagok is.
A darab sikerét pedig mi sem mutatja jobban, mint Szegeden teltházas előadás, és a Gyulai Várszínházban tartott, a Nemzetközi Shakespeare Fesztivál keretein belül zajló Shakespeare Fringe Fesztiválon való szereplés is, ahol pozitív kritikákat is közöltek rólunk. Az előadás szereplői:
- Tichy-Rács Ádám: Ferdinand, Navarra királya
- Kun Áron: Biron
- Gábor Márkó: Dumain
- Ivaskó Gergely: Longaville
- Hadadi Mária: Királylány
- Nógrádi Claudia: Rosaline
- Pócsa Petra: Katherine
- Skrionya Réka: Marie
- Varga Norbert : Bunkó
- Lipták László: Don Armado
- Simony Attila: Pille
- Gargya Balázs: Boyet
- Csizmarik Dóra: Julka
- Márkus Emese: Holofernes
- Csicsai Antal: Nathaniel
  Az előadás munkatársai:
- Rózsa Miklós: koreográfus, balett-mester - Dér István: zenei vezető - Bartók Gergely: rendező
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1095 Budapest, Soroksári út 164. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?