Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NE HISZTIZZ!/HONTALANÍTÁS
Gárdonyi Géza Színház - Stúdiószínpad_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 84 értékelés alapján
  Leírás
Idén 2014. szeptember 17-21. között rendezik meg a III. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált. Helyszín a Gárdonyi Géza Színház, ahol nyolc társulat kilenc előadását láthatjátok, de természetesen nem marad el az Impro 2014 a GG Tánc Egerrel, az Ethnofil zenekar közreműködésével.

szeptember 21. (Stúdiószínpad)
19.30 GobeDance- Góbi Rita Társulata: Ne hisztizz!
utána
Pozsonyi Ifjú Szívek: Hontalanítás Ne hisztizz!
Ritmusos kitörések, tüzes staccatók és a hisztéria labdajátékai. Idegeken dobolunk, hártyákat vagdosunk. A fiatal koreográfus és Szegő Dávid dobos duójában, a látszólag két egymáshoz – fizikailag – nem érő műfajban, mint a tánc és a hangszeres játék érintkezik. „Ez a mindenkori „jelenben” történik: ott és akkor parancsolunk majd magunkra – na és persze tisztelettel közönségünkre is –, ahol és amikor!” 

Tánc és koreográfia: Góbi Rita
Zene és ritmus: Szegő Dávid
Jelmez: Sinkovics Judit
Világítástechnika: Szirtes Attila
Kreatív producer: Bakk Ágnes Hontalanítás: A múlt század történelmi eseményei számtalanszor bizonyították, hogy a kirekesztés látszólag egyszerű megoldás, de a valóságban működésképtelen. Ennek ellenére voltak, akik a második világháború után ismételten felmerülő kisebbségi kérdést lakosságcsere, deportálás és kényszertelepítés útján próbálták rendezni. Szomorú és értelmetlen epizódja ez a történelemnek. Az előadás a ma is Szlovákia területén élő magyarság hagyományos tánc- és zenekultúráját dolgozza fel. Érzések és képzettársítások szintjén beszél zsigeri jelenségekről. Mindannyian különböző kultúrák, ideológiák és történetek összjátékának termékei vagyunk, mégis sokakban él valamiféle megmagyarázhatatan és irracionális igény az elhatárolódásra mindentől, ami „más”. Pedig a tartós elszigetelődés kirekesztettséget eredményez, legyen szó életünk bármely területéről. A kérdés ilyenkor már csak az, kirekesztők vagy kirekesztettek leszünk. A Hontalanítás alapmotívuma a kényszer. A lépéskényszer. Tánckar Gálik Klaudia, Horváth Mária, Kassai Zsuzsanna, Kovács Anita, Varsányi Zsófi, Botló Ákos, Botló Gergely, Gálik Gábor Rendező, koreográfus Hégli Dusan  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A Egri Gárdonyi Géza Színházban egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
3300, Hatvani kapu tér 4. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?