Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CSILLAGOKKAL TÁNCOLÓ KOJOT
Gárdonyi Géza Színház - Stúdiószínpad_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 79 értékelés alapján
  Leírás
Idén 2014. szeptember 17-21. között rendezik meg a III. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált. Helyszín a Gárdonyi Géza Színház, ahol nyolc társulat kilenc előadását láthatjátok, de természetesen nem marad el az Impro 2014 a GG Tánc Egerrel, az Ethnofil zenekar közreműködésével.

A Bozsik Yvette Társulat új, gyerekeknek szóló előadása Észak-amerikai indián népmeséket dolgoz fel. A mesék Csillagokkal táncoló Kojot címmel, Cseh Tamás válogatásában, fia, Cseh András festményeivel illusztrálva kerültek a magyar gyerekek kezébe. A könyvben szereplő különböző történeteket fiatal koreográfusok, és a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói koreografálják a Társulattal, a rendező Bozsik Yvette. “Az őslakos indiánok történelme több mint tízezer éves. A világ keletkezéséről szóló mítoszok, a harci- és hőstörténetek, tanmesék és legendák a meséken keresztül maradtak az utókorra. Így váltak személyes ismerősökké a titokzatos teremtők és teremtmények, amelyek az indiánok hite szerint alakítják az emberek és a világ sorsát. Álombeli és igaz történetek öröklődtek a következő nemzedékekre a mese által a Nap és a csillagok természetéről, a hegyek és vizek lelkéről, az állatok varázslatos tulajdonságairól és gyógyító képességeiről. Úgy, mint a dalok, a mesék is közös és személyes kincsek voltak. Néha mesét adtak egymásnak ajándékba.”
(Cseh Tamás) Tácolják: Fülöp Tímea, Gombai Szabolcs, Hasznos Dóra, Kalmár Attila, Krizsán Dániel, Krausz Alíz, Samantha Kettle, Stohl Luca, Székely Szilveszter, Tóth Andrea, Vida Gábor, Vislóczki Szabolcs, valamint Nagy Levente és Novák Milán Ambrus Koreográfia: Gombai Szabolcs, Vida Gábor, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus Hallgatói: Fülöp Tímea, Gulyás Anna, Szarvas Krisztina, Vislóczki Szabolcs Az előadás a Bozsik Yvette Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.
  Stáblista
Rendező 
Bozsik Yvette 
Díszlet 
Vati Tamás 
Jelmez 
Juristovszky Sosa 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A Egri Gárdonyi Géza Színházban egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
3300, Hatvani kapu tér 4. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?