Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAO EXKLUZÍV - VÁLOGATÁS THAD JONES SZERZEMÉNYEIBŐL
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A MAO ezúttal a trombitás és zeneszerző-hangszerelő Thad Jones (1923-1986) – amúgy Elvin Jones öccse és Hank Jones bátyja – előtt tiszteleg.

Thad a Count Basie zenekarában eltöltött hosszú időszak (1954-1963) során vált igazán ismertté szólistaként, s ekkor nyílt lehetősége arra is, hogy több darabot ő hangszereljen. 1963-ban szabadúszó lett, s 1965 végén Mel Lewis dobossal big bandet szervezett, mely aztán több mint tíz éven át játszott a legendás Village Vanguardban hétfő éjszakánként. A Thad Jones / Mel Lewis Orchestra rendkívüli népszerűsége folyamatos lehetőséget nyújtott Thadnek a komponálásra, számos darabjából később jazz-standard is lett (A Child Is Born, Fingers, Little Pixie, Tiptoe, stb.). Jones nagyzenekari hangszerelési stílusa egyedi, jellemző rá a disszonáns elemek használata tonális kontextusban, ami igen pontos és tiszta játékot követel a big band muzsikusaitól ahhoz, hogy ez a sűrű zenei szövet megfelelően hangozzék. A swing utáni korszak vitathatatlanul legbefolyásosabb big bandje először All-Stars zenekarnak indult, de idővel egyre inkább figyelmet fordított az új tehetségek (például Jon Faddis) bemutatására is. Jones hangszerelései jelentős hatással voltak olyan modern zeneszerzőkre, mint Maria Schneider, Jim McNeely, Bill Kirchner, Richard DeRosa, Bob Mintzer, Jerry Dodgion, vagy éppen egyik tanítványa, Bob Brookmeyer.  1978-ban Jones megvált a zenekartól és Dániába költözött, ahol a Dán Rádió Zenekara számára komponált, illetve saját, Eclipse nevű együttesét vezette. (Forrás: Wikipédia, allmusic) Közreműködők: Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél   Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Tel: (+36 1) 216 7894
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?