Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LÉGY JÓ MINDHALÁLIG
Csiky Gergely Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Móricz Zsigmond – Kocsák Tibor - Miklós Tibor: LÉGY JÓ MINDHALÁLIG musical (a rendező szemével...)

In memoriam Miklós Tibor Igazi klasszikus remekműnek talán csak azokat a regényeket, színdarabokat szabad neveznünk, amelyeket az idő előrehaladtával jóízű késztetéssel az ember újra és újra elővesz, mert érzi, hogy minden évben, évtizedben még több rétegét értheti meg, mélyebbre merülhet el mondanivalójában. Amit még csetlő-botló kamaszként nem szemezgetett ki belőle, azt felnőttként, vagy idősödő olvasóként csemegeként fogja élvezni, ha újra kezébe kerül , vagy színpadról köszönhet vissza végre a nagybetűs Klasszikus, kedves Nézőinkre.
A „Légy jó mindhalálig” című remekmű musical feldolgozása igazi gondolati csemege, miközben hordozza önmagában a zenés-színház minden nagyszerű elemét, muzsikája elvarázsol, Világokat nyit ki előttünk, közel engedi a gyermekekhez a valódi értést, úgy ,hogy a felnőtteket sem fosztja meg a valódi tartalomtól.
Kalandos zenei utazás ez a gyermekek boldog világától egészen az eltorzult igazság csapdájáig, a legcsillogóbb koreográfiákon át a szimbolikus mozdulatok gondolatformáló erejéig.
Az alapmű igazsága egy társadalmi regény komoly tételeit hordozza magában,melyet mesterien nem könnyít el a szerzőpáros, csak érthetővé és felismerhetővé rajzolja azok számára is, akik a zenén keresztül könnyebben fogadják be a drámai változásokat.
Egy út, s nem csupán egy Nyilas Mihály nevű kisdiák első valódi útja a felnőtté válás felé, hanem mindannyiunk minden hétköznapjának mérő és megmérető utazása ez a regényadaptáció,  megannyi veszteség, komoly társadalmi rajz, megannyi tanulható s egyben kompenzáló életforma, mely a mű saját korát jellemzi, s melynek buktatói óva intenek bennünket is – sokszor akár önmagunk rosszul értelmezett sablonjai ellenében...
Nincs olyan korosztály mely számára ne volna aktuális, mely számára ne volna szívből ajánlható ez az előadás. Hiszen valódi klasszikus remekműről lévén szó, minden találkozásakor az ember újabb és újabb rétegeit fogja érteni s hazavinni, s talán – reményeink szerint – tovább, s továbbadni újabb és újabb generációk felé... MISI: Békefi Benjamin SANYIKA: György Horváth Zente BÖSZÖRMÉNYI: Horváth Zalán Levente ORCZY: Csete Gergő GIMESI: Tőczik Benedek SÁNDOR:  Patak Palkó TÖK MARCI : Nagy Bálint CSICSÓ:  Krénusz Álmos Bulcsú SZEGEDY: Goják János TANNENBAUM: Nagy Zoltán ANDRÁSI:Török Gábor Koppány valamint: Brunner Alex, Horváth Barnabás, Mogyorósi Gábor Zoltán, Patak Mihály, Sugár Levente, Szalaki Dominik Attila, György Horváth Anna, Hirt Dorina, Hortobágyi Éva, Landi Lolita, Meszesi Csenge Koreográfus asszisztens: Nagy András 
Zenei vezető: Stauróczky Balázs
Videó: Papp László
  Szereposztás
VALKAY 
Hüse Csaba 
BELLA 
Czene Zsófia 
VIOLA 
Német Mónika 
DOROGHYNÉ 
Csonka Ibolya 
TÖRÖK JÁNOS 
Puskás Péter 
ILONKA 
Kovács Zsuzsanna 
TÖRÖK 
Szula László 
TÖRÖKNÉ 
Tóth Eleonóra 
IGAZGATÓ 
Spindler Béla 
PÓSALAKY 
Gyuricza István 
NAGY ÚR 
Száraz Tamás 
SARKADI 
Lecső Péter 
GYÉRES 
Szvath Tamás 
BÁTHORY 
Tóth Géza 
BAGOLY 
Serf Egyed 
JUHÁSZ 
Lugosi György 
CSOKNYAI  
Kósa Béla 
GAZDASSZONY 
Horváth Zita 
RENDŐRTISZT 
Fábián Zsolt 
PEDELLUS 
Hornung Gábor 
  Stáblista
Rendező 
Pesty-Nagy Kati 
Segédrendező 
Hatvani Mónika 
Díszlet 
Ondraschek Péter 
Jelmez 
Fekete Mónika 
Koreográfia 
Molnár Ferenc 
Korrepetitor 
Barabás Edit 
Súgó 
Kirsch Veronika 
Ügyelő 
Bors Gyula 
Világítástervező 
Memlaur Imre 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?