Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ÁLLAMPOLGÁRI ISMERETEK
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - Próbaterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Mark Ravenhill: Állampolgári ismeretek A MaNNa és a Zsámbéki Színházi Bázis közös előadása

Az Állampolgári ismeretek azt vizsgálja, hogy a főhős, Tom és középiskolás korú osztálytársai miként fedezik fel a szexualitást. A rendező, Tengely Gábor és a dramaturg, Boronkay Soma által készített magyar változatban azonban a jelenlegi társadalmi környezet is fontos hangsúlyt kap.

Ravehill darabja és Tengelyék feldolgozása azt is igyekszik megmutatni, milyen a kirekesztettség, a gyerekek egymás közti kegyetlenkedése, egy osztályközösség hogyan képezi le a társadalmi viszonyokat, sémákat, feszültségeket. Az alkotók úgy vélik, kockázatot vállalnak a homoszexualitás kérdését is felvető Állampolgári ismeretek bemutatójával, de azt gondolják, ez a darab, ami nyíltan, nyersen, mégis humorosan beszél a szexualitásról, hiánypótló. „Hiszünk abban, hogy bátorság nélkül nem lehet áttörés” – fogalmaz Tengely Gábor, rendező.

Az Állampolgári ismeretekben, a Manna tehetséggondozó programja keretében ismét színészhallgatók és végzős egyetemisták kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.

A produkcióban epizódszerepet vállalt Nagy Mari, a Nemzeti Színház művésznője, aki életében először lép színpadra fiával, a színművészeti egyetemista Viktor Balázzsal. Pál András, a Radnóti Színház színésze tanítja az osztálynak – többek között – az állampolgári ismeretek tantárgyat, a főszereplő fiút elcsábító férfit pedig Bercsényi Péter, a Budapest Bábszínház művéze alakítja, akivel már számos független színházi produkcióban találkozhattunk.
  Szereposztás
Színész 
Ivanics Tamás 
Színész 
Spiegl Anna 
Színész 
Fige Attila 
Színész 
Mohácsi Norbert 
Színész 
Viktor Balázs 
Színész 
Krajcsi Nikolett 
Színész 
Gergely Rozália 
Tanár  
Pál András 
Jósnő 
Nagy Mari 
Férfi 
Bercsényi Péter 
  Stáblista
Egyéb 
Kerkay Rita 
Rendező 
Tengely Gábor 
Fordította 
Markó Róbert 
Dramaturg 
Boronkay Soma 
Produkciós vezető 
Gáspár Anna 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bartók Kamaraszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban vagy bemutatod okostelefonon.
  Cím
  Hogy tetszett?