Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AMPHITRYON
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - Stúdióterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Moliére: AMPHITRYON - tragikomédia -

Jupiter isten megkívánja a gyönyörű Alkménét, és hogy az övé lehessen, felölti férje, a távolban lévő Amphitryon alakját. Amphitryon, a lopott nász megejtése után érkezik otthonába, ahol felesége különös viselkedéséből rájön, hogy valaki más birtokolta házát és ágyát. Alkméné nem sejtve az isteni cselt, biztosan állítja, férjével, Amphitryonnal töltötte az éjszakát. Jupiter szolgája, Merkur is belebújik Amphitryon szolgájának, Sosiasnak bőrébe, hogy az isteni „játékot” segítse. Moliere Amphitryonjában a komédia és a tragédia egyszerre van jelen. A megkettőzött figurák komikus, groteszk szituációkba kerülnek, saját magukkal vitáznak, helyenként már el is hiszik, hogy tükörképük az igazi és nem ők. Moliere szabadversben írt Amphitryonját, Szálinger Balázs új szövege hozza még közelebb napjainkhoz, hozzánk.
  Szereposztás
Jupiter/Amphitryon 
Nagy Zsolt 
Merkur/ Sosias 
Kiss Attila 
Alkméné 
Tőkés Nikoletta 
Kleantis  
Lapis Erika 
Éjszaka 
Gera Marina 
Merkur, az égben 
Fehér László 
Neukrates 
Csadi Zoltán 
Argathipantidas 
Gasparik Gábor 
  Stáblista
Rendező 
Hegymegi Máté 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bartók Kamaraszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban vagy bemutatod okostelefonon.
  Cím
  Hogy tetszett?