Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LÉGY JÓ MINDHALÁLIG - MUSICAL
Zuglói Nyári Színház - Vajdahunyadvár, Károlyi-udvar

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 56 értékelés alapján
  Leírás
A Szép Ernő Színház és a Csepp Színház bemutatja: LÉGY JÓ MINDHALÁLIG MUSICAL

Ismert, népszerű a regény, generációk könnyeztek a történetet feldolgozó filmen, nem kevésbé sikeres a színpadi adaptáció sem, és méltán hódít, közel két évtizede a musical változat is. Kell egy seregnyi tehetséges színész gyerek és garantált a siker! Az előadás rendezője, Csiszár Imre szerint az emberek valóban azt gondolják, ismerik a művet, márcsak a kötelező olvasmány élménye okán is. Ám, mint mondja, fontos, hogy felnőttként újraolvassuk gyermekkorunk klasszikusait, mert - az idő múlásával -, azok egészen más értelmet kapnak:
Feltétlenül az eredeti műből, kell kiindulni, mert a musicalt is csak ezesetben tudjuk jól és hitelesen megcsinálni. Móricz kétféleképpen láttatja Nyilas Misi sorsát. Egyrészt a vidéki fiú bekerül a nagyvárosba, rácsodálkozik annak fantasztikus, ám idegen világára. Meg akar felelni az új közeg elvárásainak, azért, hogy meghálálja szülei belévetett bizalmát. A kollégiumot az őt újonnan befogadó anyaölnek szeretné tudni. Másrészt ennek a szabadságra született fiúnak a nagyváros maga a rabság tele előírásokkal, szabályokkal, amit csak tetéz egy szörnyű fölismerés - ami eddig meg sem fordult a fejében -, hogy a világot a pénz mozgatja. Élősködni nem akar, így munkát vállal, ám látnia kell, hogy a pénzt másként is meg lehet szerezni. Jelesül megnyerni, vagy ellopni. Örökérvényű képlet. Móricz pontos, mély lélek- és társadalomrajzának a musicalben is dominálnia kell.
  Szereposztás
Nyilas Misi 
Horváth Bence 
Török János 
Solti Ádám 
Valkay 
Kósa Zsolt 
Pósalaky úr 
Rékai Nándor 
Ilonka kisasszony 
Manyasz Erika 
Viola 
Müller Zsófia 
Nagy úr 
Kántor Zoltán 
Gyéres (osztályfőnök) 
Békefi László 
Sarkadi 
Garamszegi Gábor 
Bella 
Kárpáti Barbara 
Igazgató 
Szinovál Gyula 
  Stáblista
Rendező 
Szinovál Gyula 
Zenei vezető 
Halkovics Ágnes 
Koreográfia 
Müller Zsófia 
Díszlet 
Gombos László 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?