Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SUNG SOUND ÉS A MODERN ART ORCHESTRA - HÉT ÉNEKESNŐ KOMPOZÍCIÓI BIG BANDRE
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Hogyan hangzik a 21. században az énekhang és a kortárs big-band találkozása? Berlin, Hannover, Köln, Drezda, Graz, Odessza és Budapest jelenleg Németországban élő hat jazz-énekesnője a kérdésre individuális zeneszerzői választ keresett.

Fő céljuk, hogy az énekhangot úgy építsék be egy közel húsztagú modern jazz-zenekar hangzótestébe, hogy az a tradicionális bigband-irodalomban megszokottól eltérően ne csupán szólista szerepben, hanem egyfajta zenekari hangszerként is működjön: „az volt a célunk, hogy az emberi hanggal, nyelvvel, énekhanggal kísérletezzünk, új nagyzenekari textúrákra, színekre és hangzásokra találjunk”.

Az énekesnők az énekhang és a bigband új kapcsolódási pontjait keresték: „hogyan színezhető a szaxofonok szólama a szöveg nélküli énekkel, miként válik az énekből hangszer, tud-e a szöveg puszta ritmikai funkciót betölteni, hogyan lehetséges, hogy az ének kísérje a zenekart, polifón szakaszokban egyéni szólamokat vezessen, milyen arányban társíthatók az emberi hang zörejei és zajai a bigband hangzásával?” Tizenegy új darab született így, amelyeket 2014. február végén és március elején négy nagyszabású koncerten mutattak be Németország legnevesebb színpadjain a berlini UdK Big Band közreműködésével.

A kompozíciókban intenzíven mutatkozik meg az énekesnők karakteres egyénisége, zenei ízlése és a big-band zenéhez való hozzáállása. Nem csoda tehát, hogy egy rendkívül sokoldalú program állt össze: kortárs versek big-bandes megzenésítese mellett van funk-rock elemekkel társított jazz-mese, big-band tradíciókat kifigurázó modern blues, kelet-európai népdalok emlékével díszített folk-ballada vagy a nyelv határait kutató free-jazz kompozíció szövegtöredékekkel.
A projekt hat németországi szerzője mellé Kovács Linda budapesti énekesnőt is sikerült megnyerniük, s németországi turnéjukat követően a magyar közönség a Modern Art Orchestra közreműködésével hallhatja őket. SUNG SOUND:
Zooey Agro, Sandra Lötzsch, Tamara Lukasheva, Lara Lübbe, Friedelise Stutte, Thea Soti, Kovács Linda - ének Modern Art Orchestra
művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél http://www.theasoti.com http://www.mao.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?