Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TRIÓ KONTRASZT - BMC LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A trió eredete a nyolcvanas évek derekára nyúlik vissza, amikor Újvidék (Novi Sad) és Budapest között igen eleven virágzó szabadzenei együttműködés alakult ki.

Az Újvidéki Jazz Napokon, a pesti Közgáz Klubban és Győrött a Mediawave-en rendszeresen találkoztak a hazai és vajdasági magyar jazzművészek, így az akkori Grencsó Kollektíva tagjai és az 1963-as születésű Kovács Tickmayer István is. A kilencvenes évek eseményeinek következtében Tickmayer 1991-ben kényszerűen Franciaországba távozott, s az ottani kortárs zenei és kulturális élet jelentős egyéniségévé vált, előadóként, zeneszerzőként és esszéistaként egyaránt. Színházi darabokhoz és tánckoreográfiákhoz írt zenét, vagy éppen a Gidon Kremernek ajánlott Gould nyomán – Goldberg variációk Schönberggel a háttérben címmel hegedűre és vonószenekarra írt munkájával aratott nagy sikert, melynek németországi ősbemutatóján Kremer játszott. Mindeközben együttműködése a magyar zenészekkel lazábbá vált, de Grencsóval időről időre játszottak együtt, sőt duólemezt is adtak ki.

A Trió Kontraszt a MEDIAWAVE Fesztivál felkérésére jött létre 2011-ben, s azóta rendszeresen adnak koncerteket. „Idővel nevet kerestünk a triónknak… Bartókra irányult a figyelmem, aki manapság számomra fontosabb, mint valaha - a megboldogult Gyuri bácsi (Szabados György) is ebből a forrásból merített… A névválasztásnak többsíkú a háttere: először is Bartók Kontrasztok triójára gondoltam (a klarinétra, hegedűre és zongorára íródott művét a zeneszerző Benny Goodman-nek – íme, mindjárt a jazz asszociáció is - és Szigeti Józsefnek dedikálta). Továbbá, azokra a kontrasztos elemekre, amelyek zenélésünkben rendszeresen jelen vannak (mindegyikünk sokoldalú zenész és szerző) és nem utolsósorban arra is, hogy zenei anyanyelvünk és örökségünk nagyon is kontrasztos képet alkot a mai szabadzenei világgal szemben.” foglalta össze a zongorista a koncert napján a BMC Records gondozásában lemezét megjelentető trió hitvallását. Zenekar tagjai
Stevan Kovacs Tickmayer - zongora, billentyűs hangszerek
Grencsó István - szaxofon, fúvós hangszerek
Geröly Tamás - dob http://www.tickmayer.com
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?