Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BOZAY ATTILA ÉS DURKÓ ZSOLT EMLÉKHANGVERSENY
Pesti Vigadó - Makovecz terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozata emlékhangversennyel köszönti az Akadémia posztumusz tiszteleti tagjait: Bozay Attila zeneszerzőt születésének 75. és halálának 15., valamint Durkó Zsolt zeneszerzőt születésének 80. évfordulója alkalmából 2014. október 13-án, a Vigadó Makovecz termében.

Durkó Zsolt (1934-1997) zeneszerző, a budapesti Zeneakadémia zeneszerzés tanára. 1971-ben Koussevitzy-díjat, 1978-ban Kossuth-díjat kapott, majd később kétszer is Bartók Béla–Pásztory Ditta-díjjal ismerték el művészetét. A nyolcvanas évektől a Magyar Rádió zenei lektora, 1987-től a Magyar Zeneművészeti Társaság alapító elnöke, aki megteremtette a kortárs zene kimagasló rendezvényét, a Mini-fesztivált. A nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján az átalakuló magyar zenei élet meghatározó személyisége, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Világszövetségének elnöke, röviddel megalakulása után tagja lett a Magyar Művészeti Akadémiának. Bozay Attila (1939-1999) zeneszerző, zeneszerzés tanár. 1968-ban és 1979-ben Erkel Ferenc díjat kapott, 1988-ban Bartók-Pásztory-díjjal tüntették ki, 1990-ben Kossuth-díjjal, 1992-ben pedig a Magyar Művészetért díjjal ismerték el munkásságát. Alapító tagja és – 1991-ig – elnökségi tagja a Magyar Zeneszerzők Egyesületének, 1991-től alelnöke, majd 1992-tól 1996-ig elnöke a Magyar Zenei Kamarának. 1990-tól 1993-ig a Nemzeti Filharmónia igazgatója volt. Az 1992-ben létrejött Magyar Művészeti Akadémia alapító tagja. Műsor: Bozay Attila: Vonóstrió, op.3. Tételpár, op.18. Szegény Yorick dalciklus, op.39/b Durkó Zsolt: I.vonósnégyes A gömb története Három angol dal mezzoszopránra A Magyar Művészeti Akadémia székházában tartott rendezvényen közreműködik Körmendi Klára, Meláth Andrea, Ambrus Ákos, Eckhardt Gábor, Horváth Béla, Lendvai György, Pólus László, Somogyi Péter és Tóth Balázs.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?