1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
10. ÚJBUDA JAZZ FESZTIVÁL - AMP TRIÓ (AJTAI-MIKLÓS-POZSÁR); BENKŐ-GERÖLY-GRENCSÓ TRIÓ FEAT. BAUER
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Budapest legnagyobb kerülete, Újbuda önmagában az ország hatodik legnépesebb települése lenne. Az idén tizedik alkalommal megrendezett Újbuda Jazz Fesztivál e nagyváros méretű kerület egyik legfontosabb, nagy hagyományú kulturális rendezvénye.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy műfajában – a szabad improvizációs zenében – európai jelentőségű fesztivál, amin az elmúlt évek során a színtér legkomolyabb művészei léptek fel. Igazi nemzetközi dzsesszünnep minden szeptember elején, ami hol a magyar népzenei hagyományokat a kortárs kísérletekkel ötvöző „bartóki” tradícióra, hol a német dzsessz nagy hatvanas-hetvenes évek-beli korszakára, hol a New York-i avantgárdra, hol a világhírű lengyel szcénára fókuszál. 20.00 óra MU Színház /Színházterem
AMP Trió (H)
Benkő Róbert –Geröly Tamás –Grencsó István Trió feat. Johannes Bauer (H /D) AMP Trió
Ajtai Péter – nagybőgő
Miklós Szilveszter – dobok
Pozsár Máté - zongora

Az AMP Trió (azaz Ajtai-Miklós-Pozsár) tagjai a legfiatalabb generáció harminc év alatti képviselői, akik a szabad improvizációs zene legfrissebb irányait kutatják. Miklós és Pozsár Grencsó István zenekaraiban működött közre, Ajtai pedig a Nigun bőgőseként szerzett hírnevet, illetve Dresch Mihály mellett dolgozott. A magyar dzsessz két nagy újítójának szellemisége világosan érezhető a három fiatalember produkciójában, de éppígy a hatvanas évek avantgárdjának kompromisszummentessége is. Az AMP a kortárs magyar színtér egyik leginkább radikális formációja, három nagyszerű zenész különleges egymásra találása. Benkő Róbert –Geröly Tamás –Grencsó István Trió feat. Johannes Bauer (D)
Johannes Bauer - harsona
Benkő Róbert – nagybőgő
Geröly Tamás Sándor - dobok
Grencsó István – szaxofon

Ez a különleges koncert voltaképp nagyszabású tisztelgés Szabados György emléke előtt. A három magyar és a német muzsikus kapcsolata a nyolcvanas években kezdődött, a harsonás családból származó Johannes Bauer a 90-es évek elejétől több alkalommal játszott a Szabados vezette MAKUZ-zal, amelynek fontos tagja volt Benkő és Grencsó éppúgy, mint Geröly is. Most, tíz év után a legendás zenekar három meghatározó muzsikusa és a free jazz színtér berlini nagymestere újra együtt játszik, de az életerőtől duzzadó produkció bizonyosan nem fullad nosztalgiázásba.

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!