Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
10. ÚJBUDA JAZZ FESZTIVÁL - S.AGNEL-J.BUTCHER_MÁRKOS A.TRIÓ; J.LENADRE; HAUTZINGER-FUJAK-SŐRÉS TRIÓ
MU Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 510 értékelés alapján
  Leírás
Budapest legnagyobb kerülete, Újbuda önmagában az ország hatodik legnépesebb települése lenne. Az idén tizedik alkalommal megrendezett Újbuda Jazz Fesztivál e nagyváros méretű kerület egyik legfontosabb, nagy hagyományú kulturális rendezvénye.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy műfajában – a szabad improvizációs zenében – európai jelentőségű fesztivál, amin az elmúlt évek során a színtér legkomolyabb művészei léptek fel. Igazi nemzetközi dzsesszünnep minden szeptember elején, ami hol a magyar népzenei hagyományokat a kortárs kísérletekkel ötvöző „bartóki” tradícióra, hol a német dzsessz nagy hatvanas-hetvenes évek-beli korszakára, hol a New York-i avantgárdra, hol a világhírű lengyel szcénára fókuszál. 20.00 óra MU Színház /Színházterem
Sophie Agnel – John Butcher - Márkos Albert Trió (F/GB/H)
Joelle Leandre Solo (F)
Franz Hautzinger - Julo Fujak - Sőrés Zsolt Trió (A/SK/H) Sophie Agnel – John Butcher - Márkos Albert Trió (F/GB/H)
Sophie Agnel (F) - zongora
John Butcher (GB)– szaxofon
Márkos Albert - cselló

Márkos Albert és John Butcher 1997-ben a MU Színházban játszott először együtt a Szünetjel Fesztiválon, majd 15 évvel később dolgoztak újra együtt, akkor már a klasszikus zenésznek indult, de a modern dzsessz iránt erősen érdeklődő Sophie Agnel közreműködésével. A triót szinte azonnal számtalan együttműködési lehetőséget feltáró, egyedi kémia hatotta át. Mindhárom muzsikus előszeretettel kísérletezik hangszerének extrém manipulációjával, Agnel szívesen preparálja a zongorát, az eredetileg fizikából doktorált Butcher tér-rezonanciával és feedback-hatásokkal operál, Márkos pedig elektronikus kísérletektől alkalmazott zenéig rengeteg mindenben kipróbálta magát. A három muzsikus első közös szabad improvizációs koncertje a fesztivál egyik csúcspontja lesz.

Sophie Agnel – francia zongorista, 1964-ben született Párizsban. Klasszikus zenei képzettséggel rendelkező, és a modern jazz iránt behatóan érdeklődő művész. A kilencvenes években - olyan muzsikusok hatására, mint például Keith Tippett, Fred Van Hove vagy Christine Wodrascka - a kreatív jazz és a szabad improvizáció mellett kötelezte el magát. Különös ismertető jegye a hangszer preparálásával létrehozott extrém hangzás. Zenéje széles skáláján saját szerzemények, improvizációk, több vonalon haladó darabok szerepelnek. Játszik szólóban, illetve számtalan felállásban működik együtt a kortárs improvizáció legeredetibb hangzású mestereivel.
John Butcher – angol szaxofonos, zeneszerző. 1954-ben született Brightonban. Zenélni egyetemi évei alatt kezdett, ahol elméleti fizikát tanult, majd miután 1982-ben publikálta doktori disszertációját, szakított a tudománnyal és végleg a zene felé fordult. Zenéjét saját szerzeményein kívül az improvizáció, a feedback-hatással és egyéb extrém hangzásokkal, például a terek sajátos rezonanciájával való kísérletezés jellemzi. Szóló koncertjei mellett számtalan formációban működik együtt az improvizatív zene legjelentősebb képviselőivel, mint például Derek Bailey, John Tilbury, John Stevens, The EX, Gerry Hemingway, Polwechsel, Gino Robair, Rhodri Davies, John Edwards, Toshi Nakamura, Paul Lovens, Eddie Prevost, Mark Sanders, Christian Marclay, Otomo Yoshihide, Phil Minton, vagy Andy Moor.

Márkos Albert - csellista, zeneszerző. 1967-ben született Kolozsváron, klasszikus zenei tanulmányait itt kezdte és itt is fejezte be. A Kolozsvári Zeneakadémiát két év után otthagyta, 1988 és 1992 között a Marosvásárhelyi, a Kolozsvári Szimfonikus zenekarokban dolgozott, és a Concordia Kamarazenekar tagja volt. Klasszikus zenészi pályafutása 1992-ben véget ért. 1993 óta Magyarországon él. Improvizatív, kortárs, alkalmazott és kísérleti zenével foglalkozik. Joëlle Léandre (F) Solo

Joëlle Léandre - francia nagybőgős, improvizátor, zeneszerző. Rendkívül képzett, sokoldalú művész, otthonosan mozog mind a klasszikus zenekari művek, mind a kortárs zene területén. Számos zeneszerző komponált műveket kifejezetten az ő számára, köztük például John Cage vagy Pierre Boulez, dolgozott Merce Cunningham koreográfussal, részt vett multidiszciplináris előadások színpadra állításában, színházi és táncelőadásokhoz írt zenét. Különböző formációk tagjaként a jazz és az improvizatív zenei szcéna szinte minden kiemelkedő muzsikusával játszott, köztük Derek Bailey, Anthony Braxton, George Lewis, Evan Parker, Irene Schweizer, William Parker, Barre Phillips, Pascal Contet, Steve Lacy, Lauren Newton, Peter Kowald, Roy Campbell. Több mint 150 kiadott lemeze van. Munkássága zeneszerzőként és előadóként is jelentős, az új európai zene egyik meghatározó alakja. Franz Hautzinger – Julo Fujak – Sőrés Zsolt Trió (A/SK/H)
Franz Hautzinger (A) – trombita
Julo Fujak (SK) – zongora, basszusgitár, hangzó tárgyak
Sőrés Zsolt (H) – öthúros brácsa, tárgyak, elektronika

Három európai hangszobrász-egyéniség találkozója: az osztrák, a szlovák és a magyar muzsikus 2011 novemberében Brüsszelben a Studio Odeon 120-ban rögzített koncertjének budapesti lemezbemutatója. Rendkívül eredeti, költői alaphangzású szabad improvizáció trombitára, preparált zongorára, vonós basszusgitárra és tárgyakra, öthúros brácsára és elektronikára hangszerelve.
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
XI., Körösy József u. 17. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!