Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ROBERTA MILEVOJ (HR): ROBERTA AGAIN L1DANCEFEST
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 628 értékelés alapján
  Leírás
A Robert Again Roberta Milevoj új táncelőadása, ami a természeti tér érzelmi tapasztalatára irányuló újraformálásának a lehetőségeit vizsgálja mesterséges környezetben, az előadói térben.

Ahogyan az előzőből áthaladunk az utóbbiba, az az anyag, ami a természeti térbeli létből származik, átalakul. Speciális zenei háttérrel kísérve, ez a megváltozott táncanyag az előadás új idő- és térperspektíváját nyitja meg. Az első, természeti tér csupán olyan hely, ahonnan az inspirációnkat merítjük egy másik, mesterséges térhez?
Lehetséges egy teret egy másik térré fordítani?
Megváltozhat-e egy tér csupán az által, hogy megváltoztatjuk a rá irányuló figyelmünket?
Lehetséges egy harmadik, képzeletbeli tér létrehozása a fizikai memóriánk reaktiválásával?
Amit látunk, az ténylegesen az, ahogy látjuk? “Hiszem, hogy a test, mint a természet, ha egy olyan térben találja magát, amit ritkán használnak alkotóanyagként, akkor a szokásos alkotóeszközöknek a hiányával kell szembenéznie. Ebben a helyzetben, a körülmények, melyek között az előadás készül, megváltoznak az alkotás befogadásával együtt. Két tapasztalat összehasonlítása érdekelt: hogyan figyelhető meg az ember személyes természet-percepciója a koreográfián keresztül, és hogyan lehet bánni a természetessel az előadás közben.
Roberta Milevoj „Úgy döntöttem, hogy részleteket örökítek meg abból, hogy Roberta mozgását figyelem. Próbáltam úgy csinálni, mintha egy általános terepfelvételt készítenék. Ekképpen a felvételek zenei jelekké váltak.”
Nenad Sinkauz Roberta Milevoj
1979-ben született Pulában. 1998 óta előadóként és táncosként dolgozott számos olyan előadásban, amit a következő társulatok és független csoportok hoztak léttre: Montažstroj, Liberdance, Zagreb Dance Company, Contemporary Dance Studio, Tala, Sodaberg Company, Marmot, dance_lab collective és mások. Különféle koreográfusokkal és rendezőkkel dolgozott: Matija Ferlin, Borut Šeparović, Irma Omerzo, Aleksandra Janeva, Keren Levi, Matija Debeljuh, Tomislav Feller, és mások. Mint szerző, 2005 óta alakítja saját koreográfusi pályáját és számos független, együttműködésen alapuló produkciót jegyez:TRIO (2005), materijal248 (2009), Roberta,Roberta (2011), Rachel&Sonny (2012), Roberta Again (2013), & (2012). 2010-ben neki ítélték a Horvát Színművész Díjat a legjobb női táncos kategóriában az ONFORMANCE-ban nyújtott alakításáért. 2011-ben elnyerte a Produceri Díjat a 28. Tánchét Fesztiválon a Roberta, Roberta című alkotásáért. 2013-ban jelölték a Teatar. Hr Közönségdíjára az Év Női Előadója kategóriában. 2014-ben csatlakozott az apap-hoz – a Performing Europe nemzetközi projekthez. Kortárstánc tanárként is dolgozik. Pula és Zágráb között él és dolgozik.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
A jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is!
  Cím
  Hogy tetszett?