Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ELEMEK VOL 1. - TÉR / CAFE BUDAPEST 2014
Bálna Event Hall - Bálna – Event Hall

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 68 értékelés alapján
  Leírás
A Budapest Sound Collective Elemek című programsorozatának középpontjában a hang fizikai tulajdonságai - mint például a hangerő, a hangszín - állnak.

Az első koncert a hang és tér kapcsolatát járja körül: miként befolyásolja a hangot az azt körülvevő térbeli környezet, illetve miként hoz létre a hang változatos térillúziókat? A zenei tér már egészen korán kompozíciós elvvé vált, elég csak a kései reneszánszban kialakult többkórusos vagy osztott kórusos, Velencében virágkorát élő előadásmódra gondolni. A 20-21. században pedig a zenei tér kialakítása, előzetes meghatározása a többi kompozíciós szemponttal (mint forma, időbeliség, dramaturgia stb.) azonos súlyúvá vált. A Budapest Sound Collective műsorában ennek megfelelően találkozhatunk régi és új zenével, Giovanni Gabrieli és Thomas Tallis kompozícióival éppúgy, mint Galina Usztvolszkaja, Dukay Barnabás és Ligeti György darabjaival. A koncertprogramban szereplő művekhez további asszociatív elemként társul a Prague Modern díjnyertes installációja - Listening Eyes: Enter the Sound, Hear the Space -, mely interaktívan vonja be a hallgatót a zenébe, tudatosítva a hallást mint világérzékelést.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?