Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LAJKÓ FÉLIX ÉS A BALANESCU QUARTET / CAFE BUDAPEST 2014
Bálna Event Hall - Bálna – Event Hall

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 68 értékelés alapján
  Leírás
Két kivételes, a stílusok kötelmeiről mit sem tudó muzsikus, Alexander Balanescu és Lajkó Félix ismét egy színpadra áll. Két, tökéletesen autonóm és szuverén zenei nyelv keres közös szavakat és gesztusokat, hogy a közönség ne csak egy vonópárbaj, hanem egy valódi dialógus szem- és fültanúja lehessen.

A román származású hegedűs és zeneszerző, Alexander Balanescu 1987-ben alapította meg vonósnégyesét, melyre már a legelső pillanattól kezdve a zene legkülönbözőbb területeit összekapcsoló médiumként tekintett. Nem kívánta a vonósnégyesek hagyományos repertoárját játszani, a klasszikus és a tradicionális népi hangzás, a jazz és a kísérleti kortárs zene elemeiből, játékmódjaiból kevert ki egy félreismerhetetlen, csak rá jellemző tónust, melyet lehetetlen volna stíluscímkével megjelölni. Amit Alexander Balanescu játszik - legyen az épp egy Kraftwerk-szám feldolgozása vagy egy Michael Nyman kompozíció - elsősorban "balanescus" lesz. Lajkó Félix talán még ennél is tovább ment: az ő zenéje mintha már a saját nyelv korlátait is áttörni igyekezne, természeti jelenség gyanánt, szabadon fejlődő organizmusként hódít magának újabb és újabb területeket. Balanescu és Lajkó duóban és egymás együtteseivel is játszik, a kérdésre, hogy összeadható-e két határtalan, a koncert adhat választ.
  Stáblista
Hegedűművész 
Lajkó Félix 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?