Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZENT ISTVÁN, MAGYARORSZÁG ELSŐ KIRÁLYA
Budaörsi Latinovits Színház - XNagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 691 értékelés alapján
  Leírás
A mű történelmünk egyik nagyfontosságú pillanatát, a pogányság után a keresztény hit felvételét, a nyugati keresztény országokhoz való csatlakozást, a Vatikán jóindulatának elnyerését dolgozza fel, államalapító nagy királyunk, Szent István belső vívódásainak, tépelődéseinek tükrében.
A gyönyörű, költőien moralizáló szöveget a Rómában és Bécsben működött, saját korában is széleskörűen nagyrabecsült olasz zeneszerző, Antonio Caldara zenésítette meg, nagy mesterségbeli tudással, invencióval, változatos dallamokkal, zenei karakterekkel. Caldara 1712-ben Bécsben tartózkodott, amikor III. Károly magyar királytól (VI. Károly néven német-római császár) felkérést kapott a zenemű megírására, aki XI. Kelemen pápánál kívánta elérni császárságának legitimációját. 1713-ban, Rómában volt a bemutató Ruspoli bíboros házában, a kor legelőkelőbb szalonjában.

Szent István – Jekl László

Gizella királyné – Jónás Krisztina

Asztrik főpap – Szigetvári Dávid

Erasto, alattvaló – Pintér Dömötör

Savaria Barokk Zenekar korhű hangszereken

Vezényel: Németh Pál
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!