Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BÁNYAVAKSÁG - TRAGIKOMÉDIA
Zuglói Nyári Színház - Vajdahunyadvár, Károlyi-udvar

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A polgármester-választás előtt álló falu jelenlegi első embere rendőrt hív a központból, hogy leleplezze a másik polgármester-jelölt korrupt ügyleteit. A megérkező rendőr az országban a többséghez, de a faluban a kisebbséghez tartozik. A "revizor" végül nemcsak a konkurencia ügyleteit tárja fel, de a regnáló polgármester machinációira is fényt derít. Így a két leleplezett bűnözőnek nem marad más választása, mint összefogva megölni a rendőrt, ezzel vállalva közösséget egymással.

A többszörösen díjnyertes Bányavirág című darab folytatása a Bányavakság. Míg a Bányavirágban az alkoholizmus, a munkanélküliség és az ezekből fakadó öngyilkosság volt a téma, a Bányavakságban a politikai korrupció és az idegengyűlölet gondolata köré szerveződik a történet.

A Bányavakság annak a trilógiának a középső része, melynek az első része a többszörösen díjazott Bányavirág (Vilmos-díj - Nyílt Fórum 2011, A legjobb előadás - POSZT 2012 / Vidor Fesztivál 2012, A legjobb dráma - Színházi Kritikusok Céhe 2012), a harmadik pedig az Örkény Színház drámapályázatának győztese, a Bányavíz. A tavaly Szép Ernő-jutalomban részesült szerző trilógiájának valamennyi része ugyanazon a kis erdélyi bányász-településen játszódik, de más szereplőkkel, és más problémakört érintve. Míg a Bányavirágban az alkoholizmus, a munkanélküliség és az ezekből fakadó öngyilkosság volt a téma, a Bányavakságban a korrupció és az idegengyűlölet gondolata köré szerveződik a történet. (Majd a Bányavízben pedig az egyház és a pedofília problémaköre kerül előtérbe.)

A Bányavakság szereplői szörnyetegek, de hús-vér szörnyetegek, akiknek vannak érzelmeik, szeretik hozzátartozóikat, aggódnak rokonaik sorsáért, és életük egyik legfőbb szempontja: széthulló családjuk együtttartása. Épp ezek az emberi célok semmisülnek meg az elkövetett bűnökben, a bűnözésben. Bár tragikus, krimibe illő a téma, Székely Csaba mindezt az első részből már megismert módon, sok humorral mutatja be, és megint megjelenik a nagy elődök szelleme: Tamási Áron, MacDonagh és Csehov is, talán most egy kis gogoli beütéssel.

A Szkéné Színház és a FÜGE Produkció közös előadása.
  Szereposztás
Ince, ötvenes férfi 
Kaszás Gergő 
Iringó, a húga 
Bozó Andrea 
Izabella, a lánya 
Eke Angéla 
Florin, rendőr 
Tóth József 
Izsák, szomszéd 
Epres Attila 
  Stáblista
Rendező 
Csizmadia Tibor 
Díszlet, jelmez 
Cziegler Balázs 
Dramaturg 
Lőkös Ildikó 
Rendező munkatársa 
Gábor Anna 
Rendező munkatársa 
Skrabán Judit 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?