Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SHANA TOVA - ÚJÉV VÁRÓ KÁNTOR KONCERT
Zsidó Nyári Fesztivál - Dohány utcai zsinagóga

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
E rangos esemény a zsidó liturgikus zene kincseibe avatja be a hallgatóságot a közelgő Újév ünnepének – Ros HáSáná – köszöntésére. A tradicionális dallamok és műzenei feldolgozások a szertartások követői és a koncertvilág kedvelői számára egyaránt különlegességekkel szolgálnak.

Ezen az estén a zsidó liturgia dallamai nem csak a vallásos közösséghez szólnak, hanem minden egyes emberhez, hallgatóhoz, aki vágyik a megtisztulásra, az igaz életre, és a megbocsájtásra. A művészek korokon, időkön át vezetnek végig minket, az ősi imák tradicionális és modern hangszerelésű előadása által. ERUZSÁLEMI AKADÉMIAI  KAMARA KÓRUS Az 1969-ben alapított 30 tagú Jeruzsálemi Akadémiai Kamara Kórus fennállása óta Izrael egyik legnevesebb kórusává vált, vezetője Prof. Stanley Sperber. A kórus gyakran lép fel az ország vezető zenekaraival, mint az Izraeli Filharmónikus Zenekar vagy az Izraeli Kamara Zenakar. A kórus olyan ismert karmesterekkel dolgozott együtt, mint Leonard Bernstein, Zubin Mehta, Garty Bertini, Daniel Barenboim és Rafael Fruehbeck de Burgos. A kórus egyedisége a vokalisták szólóénekesi képzettségében rejlik, munkájuk különleges és fontos része a kortárs izraeli kórus zene bemutatása. A számos szakmai díjjal rendelkező kórus repertoárjában liturgikus zene, oratóriumok, valamint világi szerzők művei egyaránt szerepelnek. A budapesti Zsidó Nyári Fesztivál újjévváró kántorkoncertjére önálló műsorral érkeznek a tematikának megfelelő zeneművekkel. Fellépők: Fekete László – a Dohány utcai zsinagóga főkántora Nógrádi Gergely  - a Budai körzet kántora Zucker Immánuel - a Hunyadi téri körzet kántora Dobszay Péter – orgona közreműködik: Neumark Zoltán – zongora Vendégszerepel: Jerusalem Academy Chamber Choir (Jeruzsálemi Akadémiai Kórus)
karnagy: Stanley  Sperber
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?