Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BUDAPESTI BEMUTATÓ RÓMEÓ ÉS JÚLIA - MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ
MÜPA - Müpa – Fesztivál Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1021 értékelés alapján
  Leírás
A 2013 tavaszán megalakult Miskolci Balett első önálló bemutatójában Shakespeare klasszikus tragédiáját dolgozta fel. Az előadás felteszi a kérdést: mi a különbség szeretet és szerelem között? A testi és a lelki vágy között? Kibékíthető-e az ellentét test és lélek között, vagy mindörökre állóháborúnak kell dúlnia közöttük? A két gyűlölködő veronai család leánya és fia között legendás szerelem szövődik - lehetetlen szerelem, amely mindkettejük végét jelenti majd.

"A koreográfia meghatározó eleme az a kettősség, amely a két főszereplő, a Papp Bálint és Tokai Rita által táncolt Rómeó és Júlia gyermeki játékossága, egymásra találásuk öröme és a körülöttük folyton ott köröző fekete ruhás alak, a Halál között fennáll." (Turbuly Lilla, Szinhaz.net)
"Szinte észrevétlenül kúszunk át a cselekménnyel a fényből a sötétség birodalmába: Csajkovszkij áradó muzsikáját karcos, sánta ritmusú elektronikus dallamok váltják, a fények eltompulnak, a mozdulatok és a lélegzetek kapkodóbbá válnak. Az eddig tapasztalt játékosság és humor eltűnik: az éjszaka titokzatos tartományába kerülünk, ahol minden sokkal tompább és kiismerhetetlenebb." (Hercsel Adél, 7óra7)
"A szerelem kiszakít bennünket természetes életviszonyainkból, s így megszabadít minket a felelősségtől is, amely a szeretni tudás lényegi feltétele és szükségképpeni velejárója. Szeretet és barátság kizárólag emberek között lehetséges, hiszen független a nemi identitás sajátosságaitól, testünk milyenségétől. A szerelem meg éppen fordítva működik, a test kap főszerepet, férfi vagy női mivoltunk válik meghatározóvá, uralkodni fog lelki, szellemi tartalmainkon egyaránt." (Kulcsár Noémi)
Rendező: Nemzeti Táncszínház
  Stáblista
Rómeó 
Papp Bálint 
Júlia 
Tokai Rita 
Capulet 
Sebestyén Csaba 
Capuletné 
Handa Dalma 
Tybalt 
Muresan Aurél 
Dajka 
Kocsis Andrea 
Mercutio 
Lukács Ádám 
Paris 
Streicher Péter 
Benvolio 
Szabó Levente 
Lőrinc barát 
Fűzi Attila 
Verona hercege 
Gál Lóránt 
Mab 
Bocsi Eszter 
Szcenográfia, koreográfus-rendező 
Kulcsár Noémi 
Dramaturg 
Cseh Dávid 
Jelmez, díszlet 
Bozóki Mara 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron.
  Cím
  Hogy tetszett?