Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TAMÁSI ÁRON - VITÉZ LÉLEK
Klebelsberg Kultúrkúria - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 329 értékelés alapján
  Leírás
Tamási Áron: Vitéz lélek a marosvásárhelyi Spectrum Színház és a Bekecs Néptáncegyüttes előadása Művészeti vezető: Török Viola

Török Viola színházalapító 2013-ban alakult marosvásárhelyi magánszínháza a Spectrum. Török Viola egyetlen felvonásba sűrítette a cselekményt, ami rövidebb, feszesebb szöveget eredményezett, és az ájtatosság sulykolása helyett valami mélyebb meggyőződés érződik a rendezésén – ezt az egyszerűség kedvéért nevezhetjük akár hitnek is. A Spectrum Színház előadásában a Bekecs Néptáncegyüttes működik közre, amivel mind a két fél, de leginkább a nevető harmadik, a néző jár jól: a néptáncosok és a népdalok autentikus légkört teremtenek az erdélyi faluban játszódó történethez, és hétköznapi nyelvre fordítják Tamási Áron olykor filozófiai mélységű, költői szövegét, a Vitéz lélek pedig érthetővé teszi a táncosok mozdulatait, egyszersmind más megvilágításba helyezve a népdalokat. Népfelkelők:
Benő Barna-Zsolt, Csiki Zsuzsa, Diós Brigitta-Borbála, Elek István, Mészáros Zoltán, Móréh Tímea, Nagy-Keresztesi Tamás, Pál Alíz, Siklódi Csaba, Szabó Róbert Zenei munkatárs: Üver Zenekar és Szabó Róbert
Zene: Kelemen László
Koreográfia: Ivácson László
Díszlet és jelmez: Török Viola
Fény és hang: Incze Róbert A Spectrum Színház célkitűzése, hogy teret biztosítson a szabad művészi kibontakozásnak és kísérletezésnek; küldetése pedig, hogy olyan fórummá váljon, amely fölmutatja korunk aktuális társadalmi problémáit, és lehetséges megoldásokat ébreszt. A Bekecs Néptáncegyüttes a 2014 évi Felszállott a páva verseny különdíjasa.
  Szereposztás
Balla Péter 
Faragó Zénó 
Boróka / Rozáli 
Ritziu Ilka Krisztina 
Lázár 
Tatai Sándor 
Nikita 
Székely Szabó Zoltán 
Sári néni 
Szász Anna 
Kristóf / Csorba 
Kinda Szilárd 
Panna 
Móréh Boglárka 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Klebelsberg Kultúrkúriában elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?