Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
RAGE AGAINST THE MACHINE TRIBUTE BY SUBSCRIBE
Barba Negra Track

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 1038 értékelés alapján
  Leírás
A Rage Against the Machine (rajongóiknak csak RATM vagy Rage) egy 1991-ben alakult Grammy-díjas los angelesi alternatív rockzenekar. A banda alapítói: Zack de la Rocha (vokál), Tom Morello (gitár), Tim Commerford (basszusgitár) és Brad Wilk (dob). A zenekar a funk metalt és a hip-hop-ot egyesíti, szövegvilága pedig radikális baloldali. A csapat négy lemez kiadása után, 2000-ben feloszlott, majd 2007-ben újra összeállt koncertezni. Azóta is turnéznak.

1991-ben Tom Morello elhagyta a Lock Up nevű zenekarát és új zenésztársak után nézett. Egy LA-i klubban hallotta először de la Rochát. Morellonak tetszett de la Rocha stílusa, és megkérdezte, volna-e kedve egy zenekarban játszani vele. Brad Wilk dobost ugyancsak Morello hozta a bandába (őt még a Lock Upos időszakból ismerte meg), de la Rocha pedig gyerekkori barátját, Tim Commerford basszusgitárost hozta. Az új zenekart Rage Against the Machine-re keresztelték egy korábbi hardcore punk szám címe után, melyet de la Rocha írt Inside Out nevű zenekarában. Röviddel ezután már koncertezett is a RATM a kaliforniai Orange County-ban, Commerford egyik barátjának házibuliján.1992-ben rögzítették 12 számból álló demokazettájukat, ami később 5000 másolatot élt meg. A demo anyaga három szám kivételével megegyezik az első nagylemez anyagával, habár a számok még nem nyerték el végleges formájukat.Július tizenharmadikán sor került az első igazi Rage Against the Machine koncertre Los Angelesben, a Porno for Pyros vendégeként léptek fel. Szeptemberben aLollapalooza fesztiválon buliztak, októberben pedig Európában (az első európai Rage-turnén) a Suicidal Tendencies nevű funk-rock bandával együtt koncerteztek.A banda első nagylemeze (a Rage Against the Machine) 1992 november 11-én jelent meg, a rajta szereplő Killing in the Name hamar sláger lett. Ez a dal hat sornyi szöveget tartalmaz, ezzel együtt a számban tizenhétszer hangzik el a fuck szó. A borító Malcolm Browne 1963-as Pulitzer-díjas fényképe, amelyen Thích Quảng Đức, egy vietnami buddhista szerzetes önkezűleg vet véget életének (halálra égeti magát) Saigonban, ezzel tiltakozva Ngô Đình Diệm kormánya ellen. A Rage Against the Machine zenéje egy keverék, műfajilag nehezen beskatulyázható. A zenei alapokat Tim Commerford és Brad Wilk groove-jai határozzák meg. A zenekarban nincs ritmusgitáros, ezért Commerford sűrűn effektezi a basszusgitárt. Több számban is egyszerre hallható egy torzított és egy torzítatlan basszussáv.A groove-ok lényege mégis az egyszerűség és a pontosság. Ha csak ezt a részét nézzük a banda zenei világának, elmondhatjuk: funk metalt játszanak. Ez azonban nem teljesen fedi a valóságot. A groove-ra Tom Morello egyedülállógitárszólókat és korábban soha nem hallott effektezésű gitárriffeket játszik. Morello játéka miatt lesz a már eleve újszerű funk metalból egy olyan stílus, ami csak a Rage-re jellemző. És erre a különleges zenei alapra rappel (nagyon ritka esetben énekel) Zack de la Rocha, így a rapcore, a rap rock műfajok is bekerülnek a stíluskavalkádba. Morello sokszor hangsúlyozza: a RATM zenéjéhez nem használnak szintetizátort, ami a stúdiólemezeken hallható, azt mind különlegesen effektelt hangszerekkel veszik fel. A RATM stílusát gyakran egyszerűen nu metalnak nevezik.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1117, Neumann János u. 2. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?