Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KÉRDEZEM A CSILLAGOKAT - A BUDAPEST KLEZMER BAND KONCERTJE - VENDÉG: TOMPOS KÁTYA
Zsidó Nyári Fesztivál - Dohány utcai zsinagóga

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
.Kérdezem a csillagokat – a Budapest Klezmer Band koncertje Vendég: Tompos Kátya

A Zsidó Nyári Fesztivál hagyományai kozé tartozik Európa egyik legnépszerűbb klezmer zenekara, a Budapest Klezmer Band koncertje, hiszen a nemzetközi rangú klezmer csapat igazi karrierje a fesztivál születésével, 1989-ben kezdődótt. A Budapest Klezmer Band sikerrel ötvözi a klezmer és a klasszikus zene műfaját, amellyel a crossover egyedi, csak rá jellemző stílusát teremtette meg. Jávori Ferenc „Fegya” átiratai, hangszerelése újszerű kompozíciókba helyezik a klezmerzenét. A művészt 2014. március 15-én Kossuth-díjjal tüntették ki. 
A Budapest Klezmer Band 23 éves pályája során önálló koncertjei mellett olyan koprodukciókban is közreműködött, mint a Madách Színház Hegedűs a háztetőn című előadása, a Pécsi Nemzeti Színház Getto című musical-drámája, vagy a Győri Balett Purim, avagy a sorsvetés című klezmer balettje. A Liszt Ferenc Kamarazenekarral együtt játszotta 
a Klezmer szvitet, a világhírű operaénekesnővel, Rost Andreával pedig néhány éve elkészítette a Pannon dalok című előadást. Saját klezmer-musicaljét, a Menyasszonytáncot 6 éve teltházzal játssza az Operettszínház. Az idei Fesztivál nyitónapján, augusztus 31-én többek között ezekből a produkciókból is hallhat zeneszámokat a közönség. 
A koncert  érdekessége, hogy a zenakar Tompos Kátya vendégművésszel lép színpadra. A Nemzeti Színház kiváló színésznője egyránt otthonosan mozog a jazz, a pop és az etno világában is. Idén az orosz-zsidó balladavilág előadásával új oldaláról ismerheti meg a közönség. A Budapest Klezer Band tagjai: Jávori Ferenc „Fegya” – alapító, zenekarvezető, hangszerelő-zeneszerző – zongora,
Kohán István  - klarinét
Gazda Bence – hegedű
Nagy Anna – harmónika
Barbinek Gábor – harsona
Máthé László – nagybőgő
Végh Balázs – dob, ütőhangszerek
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?