Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DAVID LANG
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Az egész modern világkép mögött az az illúzió rejlik, hogy az úgynevezett természeti törvények leírják a természeti jelenségeket.”

Ludwig Wittgensteinnek ez a mondata ihlette napjaink egyik legfoglalkoztatottabb amerikai zeneszerzője, az egykor természettudósnak készülő David Lang 2002-es ütőhangszeres darabját, amelyet a So Percussion együttes felkérésére komponált. A darabot 2006-ban mutatta be Magyarországon az Amadinda ütőegyüttes. A koncert második felében Lang 2008-ban Pulitzer-díjat nyert, négy énekesre (és az általuk megszólaltatott ütőhangszerekre) írott, A kis gyufaárus lány passiója című oratóriuma szólal meg. Az Andersen-mese szövegét bibliai idézetekkel, Bach Máté-passiójának szövegrészleteivel és saját betoldásokkal kibővítő darab Lang életművének – és az új évezred zenei termésének – egyik legmegrázóbb darabja, amely a szegény, elhagyatott gyufaárus kislány szomorú történetét emberiségdrámává, Jézus passiójával egyenértékű tragédiává emeli.

Műsor: David Lang: The So-Called Laws of Nature
David Lang: The Little Match Girl Passion (magyarországi bemutató) Közreműködik: Holló Aurél, Rácz Zoltán, Lajhó Gyula, Janca Dániel (ütőhangszerek) Károlyi Katalin, Szathmáry Judit, Bubnó Márk, Tóth Péter (ének) Vezényel: Rácz Zoltán
  Stáblista
Karmester 
Rácz Zoltán 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?