Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JAZZY LIVE: MODERN ART ORCHESTRA
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A MAO big band-estjének műsorán Gil Evans átdolgozásai és szerzeményei szerepelnek. A fusion big band atyjaként számon tartott Gil Evans meghatározó együttműködést folytatott Miles Davis-szel, és ebben a korszakában hatott leginkább arra a zenei műfajra, amelyet ma jazznek hívunk.

A kanadai származású Evans autodidakta zongoristaként kezdte zenész pályáját, de hamar elkezdett komponálni, és legnagyobb sikereit kivételes erejű nagyzenekari hangszereléseivel érte el. Huszonéves kora elején, 1933-ban alapította első zenekarát, amelynek hangterét már ő alakította ki – igazodva a kor divatos tánczenéinek igényeihez.

A szakmai fejlődésére meghatározó impulzust az ’50-es évek artisztikus műfajai, elsősorban a bebop és annak radikális hangvételű képviselői, Charlie Parker és Miles Davis jelentették. Gil Evans 1948-ban kezdett el Davis-szel dolgozni: a Birth of the Cool szerzeményeihez készített hangszerelést. Később az ’50-es évek végén dolgoztak újra együtt, és kreatív teljesítményük olyan halhatatlan felvételeket hagyott az utókorra, mint a Miles Ahead, a Porgy and Bess feldolgozása vagy a Sketches of Spain.

Evans művészi vívmányai közé tartozik a jazz-nagyzenekari hangzás színpalettájának szélesítése (új hangszerek kerültek a zenekarba). Több évtizedes munka után, a 70-es években sikerült állandó saját zenekart létrehoznia, amellyel a többi között sikeres európai turnén is bemutatkoztak.

Evans jelentősége kettős: egyrészt olyan modern és népszerű hangzást valósított meg, amely formabontó jellege mellett megőrizte a jazz tradícióit is. Másrészt dinamikus hangszerelései bekerültek a popzenébe, ahol az ő hatása nyomán vált divatossá a rézfúvós szekció a ’80-as évek elejétől. Utolsó munkái közé tartozik Jimi Hendrix balladájának, a Little Wingnek feldolgozása, amely Sting szólókoncert-repertoárját gazdagította 1987-től.

Közreműködik:

Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

mao.hu
  Stáblista
Művészeti vezető 
Fekete Kovács Kornél 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?