Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
IN MEMORIAM ZSIGMONDY DÉNES
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Zeneakadémián Kresz Gézához járt, de legfontosabb tanárának a kamarazenét oktató Weiner Leót tartotta. 1944-ben, a háború alatt hagyta el Magyarországot, s 1946-tól Németországban futott be jelentős karriert mint koncertező hegedűművész. Zongorista feleségével a teljes kamarairodalmat végigjátszották, s több földrészt bejártak.

Zsigmondy Dénes emlékezetét azonban nem pusztán feledhetetlen koncertjei és újra- és újrahallgatandó lemezei őrzik, hanem rendkívül széles tanítványi köre is. Ötvenéves korában kezdett tanítani, részben amerikai egyetemi tanszékeken, részben mesterkurzusokon. Növendékei tisztelegnek a 92 éves korában idén, év elején elhunyt, felejthetetlen „Zsiga” előtt: Isabelle Faust, a Kokas–Kelemen házaspár, a Pusker testvérek, valamint Kuklis Gergely, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertmestere és Jász Pál, a Concerto Budapest művésze. Zsigmondy Dénes egy rá igen jellemző történetet mesél el egyik interjújában. Budapesten járt a feleségével a hatvanas években, s fellépett a Zeneakadémián. A koncert előtti este meglátogatta Kodályt. „Kérdezgetett mindenféléről, könyvekről, és én mindent ismertem, de semmit nem olvastam, ugye. De mindenről tudtam, szóval jót beszélgettünk. Akkor aztán rám nézett és szigorúan azt mondta: »olvasni kell«. Másnap a koncerten szünetben lejött hozzánk az öltözőbe, mindkettőnket átkarolt és csak annyit mondott: »maguknak nem kell olvasni«.”

Isabelle Faust, Kokas Katalin, Pusker Júlia, Pusker Ágnes, Kelemen Barnabás, Kuklis Gergely, Jász Pál (hegedű); Rozmán Lajos (klarinét); Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?