Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
C. P. E. BACH 300 - ENSEMBLE MIMAGE+ - KAMARAZENE NAGY FRIGYES UDVARÁBAN
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Van benne valami rendkívül egyéni. Van egy különleges dinamizmusa. Rendkívül eleven és energiával teli, felkavaró, C-vitaminos tételeket írt, ami különbözik a barokk motorikától, de Mozart dinamizmusától is.”

Spányi Miklós nyilatkozott ekként egy interjúban a 300 éve született Carl Philipp Emanuel Bach zenéjéről. A mannheimi Zeneművészeti Főiskolán, az amszterdami Konzervatóriumban és a budapesti Zeneakadémián tanító Spányi Johann Sebastian Bach legtehetségesebb, és legnagyobb karriert befutott fiának műveiből készített lemezsorozata (több mint 40 korong) a befejezéséhez közeledik a BIS lemezkiadónál. 2011-ben alapította az Ensemble MiMaGe kamaraformációt Ábrahám Mártával és Schweigert Györggyel, amelyhez plusz tagként Bálint János csatlakozik olykor, miként ezúttal is. A Zeneakadémia Koncertközpont által szervezett C. P. E. Bach-hétvége nyitó hangversenyén hosszmetszeti képet nyújtanak a Bach-fiú szonátaterméséből: azokból a művekből, amelyeket a zeneszerző munkaadója, Nagy Frigyes porosz király is szívesen játszott, ha éppen kilépni kívánt a mindennapjait meghatározó nagypolitika világából.

Műsor: C. P. E. Bach: G-dúr triószonáta (Wq 153)
C. P. E. Bach: D-dúr szonáta hegedűre és csembalóra (Wq 71)
C. P. E. Bach: h-moll triószonáta (Wq 143)
szünet
C. P. E. Bach: c-moll szonáta hegedűre és csembalóra (Wq 78)
C. P. E. Bach: d-moll triószonáta (Wq 145) Közreműködik: Bálint János (fuvola), Ábrahám Márta (barokk hegedű), Schweigert György (violone), Spányi Miklós (csembaló)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Vörösmarty utca 35. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?