Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BÄCHER MIHÁLY - EMLÉKEST
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A 20. század nagy zongoristái közé tartozik a 90 éve született Bächer Mihály (1924–1993). A Dohnányi-növendék Faragó Györgynél tanult a Nemzeti Zenedében, majd mestere korai halálát követően Böszörményi-Nagy Bélánál folytatta tanulmányait a Zeneakadémia művészképzőjében.

Huszonnyolc évesen Liszt-díjat kapott Liszt Haláltáncának felvételéért, majd 1956-ban második díjat nyert a Nemzetközi Liszt-Bartók Zongoraversenyen (Lev Vlaszenko lett a fődíjas, Lazar Berman a harmadik). Sokat koncertezett és számos lemezfelvételt készített állandó kamarapartnerével, Kovács Dénessel, és 1962-től haláláig tanított a Zeneakadémián: több generációnyi ragyogó zongoristát indított el a pályán pl. Falvai Sándor, Keveházi Gyöngyi. Születésének kerek évfordulóján most ők tisztelegnek, a Billentyűs Tanszéket vezető egykori tanítvány, Dráfi Kálmán vezetésével, s köztük lesz a brazil származású, Egyesült Államokban élő Luíz de Moura Castro is, aki a hatvanas években tanult Bächernél, majd jelentős karriert futott be a tengerentúlon. Negyvenöt lemeze jelent meg, tizenöt évig vezette a washingtoni katolikus egyetem zongoratanszékét, jelenleg a Hartford egyetemen és a barcelonai zeneakadémián tanít, valamint az Amerikai Liszt Társaság elnökségi tagja. A koncert műsorán kizárólag olyan darabok szerepelnek, amelyek Bächer oktatói vagy koncertzongorista pályáján fontos szerepet játszottak.

Műsor: Beethoven: 32 c-moll variáció (WoO 80)
Liszt: 104. Petrarca-szonett (104)
Liszt: Variációk Bach egyik témájára („Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen”)
Chopin: Prelűdök, op. 28 (részletek)
szünet
Chopin: cisz-moll noktürn, op. 27
Liszt: 5. magyar rapszódia
Liszt: 1. elfelejtett keringő
Liszt: A genfi harangok
Brahms: f-moll szonáta két zongorára, op. 34b Közreműködik: Keveházi Gyöngyi, Kancsár Vera, Lőte Enikő, Luiz de Moura Castro, Dráfi Kálmán, Falvai Sándor, Gulyás István, Bolba Tamás, Jónás Gabriella (zongora)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?