Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
C. P. E. BACH 300 - CONCERTO ARMONICO BUDAPEST - „GROßES HOFKONZERT”
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Ünnepi hangverseny Nagy Frigyes udvarában” – ezt a címet viseli a Zeneakadémia Koncertközpont által szervezett C. P. E. Bach-hétvége második koncertje, amelyen a Spányi Miklós művészeti vezetésével működő Concerto Armonico játszik.

A műsoron a 18. századi úgynevezett „berlini iskola” három meghatározó zeneszerzőjének egy-egy concertója, egy hegedű-, egy csembaló-, és egy fuvolaverseny szerepel. A korszak egyik legjelentősebb hegedűművésze, a cseh Franz Benda huszonnégy évesen került a porosz király udvarába, s ott működött haláláig. Christian Friedrich Schale két évvel Benda után, 1735-ben lett a berlini udvar muzsikusa (csellistaként és kamarazenészként), de ragyogó billentyűjátékos volt, a berlini katedrálisban az orgonista tisztséget is betöltötte. C. P. E. Bach pedig – utólag legalábbis így tűnik – Nagy Frigyes udvarának káprázatosan gazdag zenei életéből messze kitűnt, s bár elsősorban billentyűs szerzőként tartjuk számon, nem kerülhette el, hogy ne írjon a kitűnő fuvolajátékos Nagy Frigyesnek is néhány fuvolaversenyt. A zenetörténeti kuriózumokat felvonultató hangversenyen a Concerto Armonico Budapest koncertmesterén és művészeti vezetőjén, Ábrahám Mártán és Spányi Miklóson kívül az együttes rendszeres partnere, Bálint János kap majd szólószerepet.

Műsor: Benda: D-dúr hegedűverseny (L2.2)
Schale: c-moll csembalóverseny
C. P. E. Bach: D-dúr fuvolaverseny (Wq 13) Közreműködik: Ábrahám Márta (hegedű), Bálint János (fuvola), Spányi Miklós (csembaló) Concerto Armonico Budapest (koncertmester: Ábrahám Márta, művészeti vezető: Spányi Miklós)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?