Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GÁZSA ÉS ÜSZTÜRÜ
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Széna- és gabonaszárításra használt lecsonkolt ágaskaró, amelyet a mezőn a földbe szúrnak és ágaira a szárítandó szénát, gabonát felrakják” – így szól a Néprajzi lexikon „üsztürü”-definíciója, amelyet a 21. század elején persze át kellene fogalmazni, hiszen a szó ma már sokak számára egyértelműen egy népi zenekarra vonatkozik.

Arra az 1992 tavaszán alapított erdélyi együttesre, amely saját megfogalmazása szerint a következő célt tűzte maga elé: „keresni és gyakorlatban is megélni minden vonásban, a lószőr rézhúrokon való suhanása által a tájegységenkénti közösségekre jellemző teljességet”. Az erdélyi táncházmozgalom meghatározó zenekara ezen az estén azzal a Gázsa együttessel osztozik a színpadon, amelynek prímása, Papp István Gázsa 1977-ben elindította többedmagával az erdélyi táncházmozgalmat. „Gázsa Sándor unokája vagyok” – így mutatkozott be többször is gyűjtőútjai során Papp István, mivel nagyapját nevezték gázsának (gádzsónak) a magyarszováti cigányok, amikor több ízben is velük mulatott. A Gázsa szó ma már elválaszthatatlan Papp Istvántól, és 1993-ban már Budapesten alapított zenekarától. A két együttes vendége a zeneakadémiai koncerten a varázslatos hangú Demeter Erika lesz.

Vendég: Demeter Erika (ének) Gázsa zenekar: Papp István Gázsa (hegedű), Árendás Péter (brácsa), Liber Róbert (nagybőgő, gardon), Szabó Dániel (cimbalom) Üsztürü zenekar: Moldován Horváth István, Major Levente István (hegedű); Szász József Árpád (brácsa, cimbalom); Szász Lőrinc (nagybőgő)
 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?