Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LÚD ZSOLT ÉS KUTYÁJA MATTYI-FÁZISBEMUTATÓ
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.6 / 10) - 83 értékelés alapján
  Leírás
Fekete Ádám, Laboda Kornél, Mózsik Imre: Lúd Zsolt és kutyája, Mattyi
Fázisbemutató Lúd Zsolt egy lerobbant lakásban lakik anyjával és kutyájával, Matyival. Zsolt már túl van a harmincon, végzettsége szerint összehasonlító művészetpszichológus, gyakorlatilag munkanélküli. Élettársa, Jolán, tőle külön él, az előző házasságából született csecsemővel.
A szomszédban lakó polgármester, Döbrögi megelégeli, hogy a kutya állandóan ugat: Zsoltot végzés várja otthon, hogy öt napon belül altassa el a közveszélyessé nyilvánított állatot. Mivel Zsolt nem hajlandó ezt végrehajtani, a polgármester emberei kutyasétáltatás közben megtámadják, ott helyben megölik a kutyát, a férfit megverik és megbírságolják engedetlenségéért. Ekkor Lúd Zsolt bosszút esküszik: háromszor veri ezt Lúd Zsolt vissza a polgármesteren.

A bosszúállás Fazekas Mihály eredeti művének dramaturgiáját követi: Lúd Zsolt először finn szauna-építőmesterként jelenik meg Döbrögi közpénzből folyó magánépítkezésén, másodszor pedig pszichológusként „kezeli meg" a paranoiába kergetett polgármestert. Eközben az önkormányzatba is beépül, hogy a rendszert belülről bomlasztva bizonyítékokat szerezzen a hivatalban folyó korrupcióról. Lúd hamarosan körözött bűnözővé válik, vannak azonban, akik felnéznek rá, és a jogos bosszú megtestesítőjének tartják.
A bosszúállás stádiumait végigköveti Matyi, a halott kutya szelleme, aki a férfi egyetlen társaként és élő lelkiismereteként vitázik Zsolt morálisan sokszor kétségbe vonható döntéseitől.

Az olthatatlan bosszúvágy a férfi magánéletére is kihat: sem Jolán, sem Zsolt beteg anyja nem nézi jó szemmel fia lassan rögeszmévé váló bosszúhadjáratát. Mindketten próbálják jobb belátásra bírni Zsoltot, aki hajthatatlan marad. Emiatt Jolán (akinél a körözés alatt Zsolt rejtőzködött) kidobja a férfit, Zsolt pedig részeg ámokfutásba kezd, és végül Döbrögi embereinek kezei között köt ki. A polgármester azonnal végezni akar vele, azonban Zsolt a halál közeledtével mindent megbán, rájön, hogy a bosszú eszméje téveszme, és sehová nem vezet. Ez meghatja a polgármestert, és azzal a feltétellel, hogy Zsolt elköltözik a városból, szabadon engedi.

Eltelik pár hónap. Zsolt a városba érkezik anyja temetésére, ahol kibékül Jolánnal, és Döbrögivel is (aki visszatérését engedélyezte) baráti hangon társalog. Döbrögi idő közben sokkal jobb és etikusabb városvezető lett, mint azelőtt. Zsoltnak azonban már kész a terve, és az önkormányzati bizonyítékok is a kezében vannak, amivel leránthatja a leplet Döbrögi korábbi csalásairól. Mindezt – Döbrögi, Jolán, a halott anya és a kutya szellemének kérlelése ellenére – már meg is tenné, amikor deus ex machinaként felsőbb beosztású ember érkezik a hivatalba. Ez az öltönyös ember felajánlja Zsoltnak a polgármesteri tisztséget, ha nem hozza nyilvánosságra Döbrögi bűneit. Zsolt elfogadja az üzletet, és beköltözik a Döbrögi-rezidenciára.

De még mielőtt ezt megtenné, Zsolt polgármesterként, immár saját embereivel harmadszor is elveri a megalázott és tisztségéből kitaszított Döbrögit. Ezzel Lúd Zsolt tisztességgel beváltotta az ígéretét.

Támogatók: NKA, EMMI, Polgár Krisztina Emlékalap

A Táp Színház és az Átrium Film-Színház közös előadása.

Írták: Fekete Ádám, Laboda Kornél, Mózsik Imre
Díszlet: Kellényi Kata
Jelmez: Sophie Magalashvili
Műszaki vezető – Szapu Dani
Dalszöveg: Paizs Miklós
  Szereposztás
Lúd Zsolt 
Bánki Gergő 
Ancsa Az Annya 
Lang Györgyi 
Kutyája Mattyi 
Végh Zsolt 
Jolán – Döbrögi lánya, Zsolt szerelme 
Piti Emőke 
Döbrögi B. István  
Márton András 
Claudia Döbrögi szeretője (szopós kurva) 
Székely Rozi 
Álrendőr 1, okosabb és Álzsolt  
Borsányi Dániel 
Álrendőr 2 tufa főnök 1  
Áron László 
Álrendőr 3 tufa 2 (az ikrek)  
Hajmási Dávid 
Álrendőr 3 tufa 2 (az ikrek)  
Hajmási Péter 
A Cirmos (házi)  
Hegedűs Barbara 
A Vörös (perzsa) 
Tarr Judit 
A Fekete  
Takácsi Réka 
És A Borotvált (sziámi)  
Gergely Tika 
Pityu műsorvezető  
Olasz István 
Pityu műsorvezető  
Göndör László 
  Stáblista
Rendező 
Vajdai Vilmos 
Zene 
Philipp György 
Dalszöveg 
Paizs Miklós 
Dramaturg 
Laboda Kornél 
Video  
Juhász András 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron.

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, az Átrium Film-Színházban elég, ha okostelefonon bemutatod, vagy bemondod a jegyvásárlásnál használt nevet és e-mail címet.
  Cím
  Hogy tetszett?