Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ÚJ LISZT FERENC KAMARAKÓRUS SZERELEM ÉS HALÁL
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Erdei Péter karnagy neve fogalom a zenei életben. Évekig vezette a Magyar Rádió Énekkarát, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem címzetes egyetemi tanára, érdemes művész. Töretlen elhivatottságát jelzi, hogy 2010-ben friss diplomásokból és végzősökből énekkart verbuvált és – egy három évtized után megszakadt hagyományt fölélesztve – megalapította az Új Liszt Ferenc Kamarakórust.

Koncertjüket Franz Lachner, a Beethoven utáni nemzedék egyik jelentős zeneszerzőjének szólistákra és kórusra írott Stabat Matere indítja, ezt követően pedig napjaink flamand kóruskultúrájának egyik meghatározó alakjától, a tavaly elhunyt Vic Neestől hangzik el a Passio Super Galli Cantu alig négy évvel az ősbemutatója után. A mű a reneszánsz Jacobus Gallus egyik motettájára épül, amely ugyancsak szerepel a hangverseny műsorán. A viktoriánus Anglia zeneéletében fontos szerepet játszó, karnagyként, zeneszerzőként és zenetörténészként egykor egyaránt aktív George MacFarren Shakespeare-feldolgozásai után két kortárs művel zárul a hangverseny: a kórusirodalmat már eddig is számos nagyszerű darabbal gazdagító Vajda János új kompozíciójával, illetve a 20. századi cseh zeneszerzés egyik legjelentősebb alakjának, Petr Ebennek 1964-es darabjával.

Műsor: Lachner: Stabat Mater, op. 154
Gallus: Ecce quomodo moritur justus
Nees: Passio Super Galli Cantu (magyarországi bemutató)
-szünet-
Macfarren: Hét Shakespeare-dal
Vajda János: Hajt az idő (ősbemutató)
Eben: Szerelem és halál Közreműködik: Frimmel Zsófia (szoprán); Kiss Aliz Andrea (alt); Matin Tamás (tenor); Handler András (basszus) Új Liszt Ferenc Kamarakórus Vezényel: Nemes László Norbert
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?