Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A BAJADÉR
Budapesti Operettszínház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Kálmán Imre reneszánszát éli! Hogy miért oly népszerű a XXI. században? Mert mindmáig érvényes és izgalmas témákkal foglalkozik, zenéjében pedig ma is divatos módon ötvözi a legkülönbözőbb elemeket. A Bajadérban például az egzotikus, indiai dallamokat az amerikai jazzel, a "majdnem" operát a könnyűzenével!

A Kelet, s azon belül India amúgy is elvarázsol, s kalandra csábít valamennyiünket! A Bajadérban a sikeres párizsi színésznő vív szerelmi csatát egy indiai trónörökössel. Kölcsönösen bűvölik egymást, akárcsak a nézőket a mágikus zene, a látvány, a humor, a táncok, s szertartások.

Az újraéledő darab már hatalmas sikert aratott Szentpétervárott! A rendező, KEROŸ és a dramaturg, Kállai István ugyanis az örökösöktől jogot kapott a teljes átdolgozásra, melynek során a táncos-komikus-szubrett vonal megerősödött, Odette és Radjami szerelme pedig valóságos, a XXI. században is átélhető konfliktusokon keresztül bontakozik ki.

Az előadás különleges ünnepe a magyar operett-játszásnak! A közönség kedvencei, a zenés színpad valódi sztárjai lépnek fel benne!

Odette Darimonde szerepében a világ nagy operaszínpadait, például a New York-i Metropolitant és a Milánói Scalát is megjárt Miklósa Erika, az opera világából ugyancsak ismert Fischl Mónika, s a tehetséges, fiatal primadonna, Lukács Anita látható. Radjami hercegként Dolhai Attila, Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb musicalszínésze, illetve a Magyar Állami Operaházban és a Budapesti Operettszínházban egyaránt nagy sikerrel szereplő tenorista, Vadász Dániel, valamint a már ugyancsak több műfajban bizonyított  Homonnay Zsolt lép színpadra.

A szubrett-táncos-komikusi négyesfogatban az új generáció már sikeres fiataljai és egy legendás, régi nagy páros látható a kettős szereposztásban: Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Oszvald Marika, Csere László/Bódi Barbara, Szabó Dávid, Kékkovács Mara, Peller Károly.

Élő legenda, csillogó motor, varázsos zongora-dráma és nevetés. Minden együtt azért, hogy ez a színjáték itt és most magával ragadja nézőit…
Közreműködik:
Kovács Szilárd - Szólótáncos
Lendvai Zsolt - Szólótáncos
A Színház Énekkara
A Színház Balettkara Komlós Péter - Zenei konzultáns
Szabó Erika - Koreográfus-asszisztens Julius Brammer, Alfred Grünwald - Szövegíró
  Szereposztás
Odette Darimonde 
Miklósa Erika 
Radjami, indiai herceg 
Dolhai Attila 
Fülöp, író 
Csere László 
Simone 
Oszvald Marika 
Marietta 
Szendy Szilvi 
Szapáry, magyar újságíró 
Kerényi Miklós Máté 
Parker, angol ezredes 
Dézsy Szabó Gábor 
Dewa, a herceg szárnysegédje 
Marik Péter 
A színház igazgatója 
Jantyik Csaba 
A színház titkára 
Kádár Szabolcs 
  Stáblista
Rendező 
Kerényi Miklós Gábor 
Koreográfia 
Lőcsei Jenő 
Rendező asszisztens 
Angyal Márta 
Karmester-zenei vezető 
Makláry László 
Karmester 
Somogyi-Tóth Dániel 
Karigazgató 
Drucker Péter 
Játékmester 
Bori Tamás 
Díszlet 
Túri Erzsébet 
Jelmez 
Velich Rita 
Zeneszerző 
Kálmán Imre 
Mai színpadra alkalmazó 
Kállai István 
Mai színpadra alkalmazó 
Kerényi Miklós Gábor 
Dalszövegíró 
Müller Péter Sziámi 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Operettszínházban nagyon csúnyán fognak rád nézni, ha nem nyomtatod ki a jegyed. Vészhelyzetben valahogy talán megoldják, de ilyen esetben legkésőbb 45 perccel a kezdés előtt érj a pénztárhoz!
  Cím
  Hogy tetszett?