Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TAKE THE MOL TRAIN: CACILIE NORBY LARS DANIELSSON (DK)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Operaénekes anya és zeneszerző apa gyermekekként Cæcilie Norby egy olyan világban élt 14 éves koráig, melyben a klasszikus zene, a pop és a jazz közötti határok szinte átjárhatatlanok voltak. A dán énekesnő számára így természetszerűleg csak a klasszikus zene világa létezett, mígnem egy középiskolai házibulin le nem nyűgözte a hangszórókból áradó zene, történetesen a Creedence Clearwater Revival muzsikája…

Érdeklődése gyökeresen megváltozott, s hamarosan egy sikeres funk-jazz zenekar frontembereként nyerte sorra a dán jazz díjakat a 80-as évek elején. Az első skandináv énekesnő volt, akinek a legendás Blue Note adta ki lemezeit, ezt később az ACT-tel kötött szerződése követte.

Énekesi pályafutása során Norby sohasem foglalkozott zenei sztereotípiákkal, számára műfajoktól függetlenül mindig is elsődlegesen a melódia jelentette a zene lényegét, annak műfajától függetlenül. Számtalan nemzetközi sztárral dolgozott együtt, a névsorban Bugge Wesseltofttól kezdve Mike Stern, Chick Corea, vagy Kurt Elling neve szerepel többek között. Legfőbb zenei partnere és szólóalbumainak producere azonban mindig is férje, az Opusban vele ma fellépő Lars Danielsson volt. A kitűnő csellistát és bőgőst legutóbb a BMC koncerttermében teltház előtt játszó Mozdzer-Danielsson-Fresco trió koncertjén hallhattuk.
Ma esti meghitt kamara-jazz programjuk az énekesnő 2013-as, az ACT-nél megjelent Silent Ways című albumának meglepő, sőt időnként meghökkentő anyagából építkezik. Dánia elsőszámú jazz-dívája és férje, akit az ország talán legnevesebb nagybőgősének tekintenek, a szokványos sztenderdek helyett ugyanis többek között Leonard Cohen, Paul Simon, Bob Dylan, Tom Waits, vagy John Fogerty daloknak, és The Cult, The Temptations, sőt Nine Inch Nails és Soundgarden számoknak adnak új értelmet és mélységet. A duó tolmácsolásában új dimenziókban bontakoznak ki a jól ismert művek melódiái és szövegeik lírája, s a pop, a jazz, és a klasszikus zene közti, az énekesnő gyermekkorában még oly áthághatatlannak tűnő határok, természetes közvetlenséggel mosódnak el.

Közreműködik:

Cæcilie Norby - ének
Lars Danielsson - cselló, nagybőgő

www.caecilienorby.com

www.larsdanielsson.dk
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?