Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BEAUMARCHAIS: FIGARÓ HÁZASSÁGA
Bánfalvy Stúdió - Püspöki Palota udvara

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
BEAUMARCHAIS: FIGARO HÁZASSÁGA
avagy egy őrült nap története két részben
Figaro és Suzanne - inas és komorna - esküvőjükre készülődnek. Almaviva gróf, a gazdájuk azonban - szemet vetvén Suzannera - újból érvényesíteni akarja az időközben megszüntetett feudális kiváltságot: az első éjszaka jogát. Ugyanakkor féltékeny Cherubinra, a mindenkinek udvarló kis apródra. A grófné - férje állandó gyanúsítgatására - a jegyespárral szövetkezik. Miután kiderült, hogy Marcellina - akihez egy régi adóslevél alapján hozzá akarják kényszeríteni - Figaro tulajdon édesanyja, nem lehet tovább halogatni az esküvőt. Közben a grófné és Suzanne ruhát cserél és Suzanne találkára hívja a grófot...

A 2010 januárjában, a budapesti Thália Színházban nagy sikerrel bemutatott és azóta Budapesten, valamint az ország és a határon túli magyarlakta vidékek számos városában is a közönség hosszan tartó, zúgó vastapsával jutalmazott, immáron a 75. jubileumi előadására készülődő darab számos pikantériát tartogat a színház barátainak. Többek között az előadást rendezőként és az egyik főszereplőként BÁNFALVY ÁGI jegyzi, míg a címszereplőt RÉKASI KÁROLY alakítja. Rajtuk kívül olyan országosan ismert és elismert művészek is színre lépnek, mint Harmath Imre, Iván Ildikó, Uri István, Incze József, Dóczy Péter és Bácskai János, nem feledkezvén meg fiatal tehetségekről sem (Bugár Anna, Baghy János). Mindamellett korhű, szemet gyönyörködtető díszletek és jelmezek színesítik az előadást, amely helyzetkomikumokban bővelkedik és az egymást gerjesztő félreértések révén felejthetetlen vígjátékká érik.

Rendezői ajánló:

"Bizonyos értelemben ez az előadás - amellett, hogy helyzetkomikumokban bővelkedik és vígjátéki elemek sokaságát hordozza - rólunk is szól, hogy miként tudjuk érvényre juttatni becsületesen, leleményesen a bennünk rejlő értékeket és tehetséget, anélkül, hogy vétenénk a legfőbb isteni, emberi és közösségi törvények ellen. Fontos feladatunk, hogy mindezekre rávilágítsunk, miközben az emberi jellemvonások groteszk és mulatságos pillanatait is be kell mutatnunk. A fentiek miatt tartom eszményi, de ugyanakkor nagyon nehéz feladatnak a Figaro házassága színrevitelét." /BÁNFALVY ÁGI/
  Szereposztás
ALMAVIVA gróf, Andalúzia alkormányzója 
Harmath Imre 
ROSINA, grófné 
Bánfalvy Ági 
FIGARO, belső inas és mindenes 
Rékasi Károly 
SUSANA, komorna, Figaro jegyese 
Bugár Anna 
MARCELINA, házvezetőnő 
Iván Ildikó 
ANTONIO, kertész, Susana nagybátyja 
Bácskai János 
CHÉRUBIN, a gróf apródja 
Baghy János 
BASILE, a grófné zenetanára 
Dóczy Péter 
BARTHOLO, orvos 
Uri István 
DUPLA-MARÉK, írnok, Don Gusman titkára 
Rónai Csaba 
BUZGÓMÓCSING, pásztorfiú 
Darányi Ádám 
AJTÓNÁLLÓ 
Pawlik Marcell 
PEDRILLO, a gróf lovásza 
Baji Ákos 
  Stáblista
Rendező 
Bánfalvy Ági 
Rendező asszisztens 
Ullmann Krisztina 
Dramaturg 
Sződy Szilárd 
Egyéb 
Dülk Kata 
Jelmez 
Libor Katalin 
Egyéb 
Kokavecz Iván 
Díszlet 
Gulyás Imre 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?