Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TITUS ANDRONICUS
Latinovits Zoltán Játékszín, Veszprém - Játékszín Veszprém, Iskola u. 1.

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 173 értékelés alapján
  Leírás
William Shakespeare: Titus Andronicus tragédia Fordította: Tandori Dezső

Nyári előbemutatóként tekinthető meg William Shakespeare Titus Andronicus című tragédiája a Veszprémi Petőfi Színházban. A produkció a következő évadban bérletes előadásként látható a Latinovits-Bujtor Játékszínben. A rendező Kéri Kitty, a címszereplő a Jászai-díjas Szalma Tamás.

William Shakespeare születésének 450. évfordulóját ünnepli a világ 2014-ben, ennek tiszteletére tűzi műsorára a veszprémi színház az angol drámaíró, költő, színész első tragédiáját, amelynek bemutatója szintén kerek évszámnak örvend. A Titus Andronicus Shakespeare első tragédiája, keletkezésének ideje valószínűleg 1593-94, legkorábbi ismert előadásának a Rose Színház adott otthont 1594. január 24-én.

Kéri Kitty rendező elmondta: Shakespeare első tragédiája a sorozatos bosszúról szól, a legvéresebb valamennyi közül. A Titus Andronicus nem csak egy krízist akar feltárni, hanem ennek összes előzményeit és következményeit. Hová vezet az út, ami bosszúval, gyűlölettel, önzéssel és agresszióval van kikövezve? Olyan világban játszódik, amelyben nincs törvény. Ahol a gyilkosság, áldozat, csonkítás, nemi erőszak, manipuláció, hataloméhség, hazugság, csalás, rasszizmus, diszkrimináció, kannibalizmus hívó szavak a történetben. Ahol mindenki, mindenáron beteljesíti bosszúját, még ha önmaga és családja áldozatul esik is. A szereplők kizárólag az őket ért sérelmeket látják. Az elkövetett agressziót jogosnak, olykor szükséges eszköznek tekintik. Shakespeare nem véletlenül helyezte az ókori Rómába történetét, a Krisztus előtti időkbe. Ott nincs megbocsátás, megbánás, igazi bűnhődés és vezeklés sem. Kizárólag a bosszú természetrajza, amely az őrület és a higgadt tervezgetés között ingázik. Egy ilyen világból nincs kiút, szükségszerű a szereplők és világuk teljes pusztulása. Ugyanakkor a Titus Andronicus, a királydrámák hagyománya alapján a jobb idők reményével ér véget. A végső kicsengés tehát a remény. Kéri Kitty szeretné a nézőre bízni a döntést, hogy érdemes-e újra kezdeni.

A Titus Andronicusban 22 szereplő valamint kapitány, rokonok, hírnök, róma népe van jelen. A most készülő veszprémi előadásban ezek eljátszására tíz színművész és egy gyermekszereplő vállalkozik egy érdekes látványvilágú játéktérben.

Quintus, Titus fia / Valentinus, Titus rokona / Aemilius, római nemes Takarító / Kapitány / Hírnök / Dajka / Bohóc / Elsõ gót / Rómaiak Mutius, Titus fia / Ifjú Lucius, Lucius fia: Speier Farkas
  Szereposztás
Titus Andronicus / Második gót  
Szalma Tamás 
Saturnius, az előző római császár fia, később kikiáltott császár /Aaron, egy mór, Tamora szerelmese / Caius, Titus rokona 
Király Attila 
Tamora, a gótok királynője 
Palásthy Bea 
Lucius, Titus fia / Chiron, Tamora fia 
Jaskó Bálint 
Marcus Andronicus, Titus öccse / Harmadik gót  
Tóth Loon 
Lavinia, Titus lánya  
Terescsik Eszter 
Bassianus, Saturnius testvére , Lavinia szerelmese / Publius, Titus unokaöccse / Gót  
Keresztes Gábor 
Martius, Titus fia / Demetrius, Tamora fia 
Máté P. Gábor 
Quintus, Titus fia / Valentinus, Titus rokona / Aemilius, római nemes 
Szűcs László 
Takarító / Kapitány / Hírnök / Dajka / Bohóc / Első gót / Rómaiak  
Módri Györgyi 
Quintus, Titus fia / Valentinus, Titus rokona / Aemilius, római nemes Takarító / Kapitány / Hírnök / Dajka / Bohóc / Elsõ gót / Rómaiak Mutius, Titus fia / Ifjú Lucius, Lucius fia 
Göndör Dávid 
  Stáblista
Rendező 
Kéri Kitty 
Rendező asszisztens 
Péti Krisztina 
Dramaturg 
Kéri Kitty 
Látvány 
Kéri Kitty 
Súgó 
Balázs Éva 
Mozgás 
Frank Róbert 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
Veszprémi Petőfi Színház, 8200 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?