Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SEBESTYÉN MÁRTA - A ZENEAKADÉMIÁTÓL A ZENEAKADÉMIÁIG
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Sebestyén Mártát aligha kell bemutatni a közönségnek, azt azonban talán kevesen tudják róla, hogy milyen erős szálakkal kötődik a Zeneakadémiához.

Kodály mondta egy alkalommal, hogy a zenetanulást kilenc hónappal a születés előtt kell elkezdeni, s ha van művész, akinél ez maximálisan megvalósult, az éppen Sebestyén Márta volt: már magzatként a Zeneakadémiára járt, több ízben is a ruhatárban várta pólyás csecsemőként, hogy karvezető édesanyja befejezze a Nagyteremben a vezénylést, s kisebb és nagyobb lány korából is számos emlék fűzi az épülethez és az intézményhez. Nagytermi koncertje tehát egyszerre lesz visszatérés és összegzés, amennyiben a pályáját meghatározó három zenei kultúra, a népzene, a régizene és a kórusirodalom fog szerves egységet alkotni ezen az esten. Mert a népzene a zenei múltba vezet egyfelől, s a nagyszerű 20. századi magyar kórusrepertoár felé másfelől, miközben önmagában is a legmagasabb rendű művészet képviselője. Mindebben pedig nemcsak az édesanyja vezette Hunyadi Véndiák Kórus és a Bubnó Tamás vezette Szent Efrém Férfikar lesz Sebestyén Márta segítségére, hanem a legkiválóbb klasszikus- és népzenészek válogatott társasága. Andrejszki Judit (csembaló); Razvaljajeva Anasztázia (hárfa); Hegedűs Luca (cimbalom); Caius Hera (lant); Szamosi Szabolcs (orgona); Soós András, Gombai Tamás (hegedű); Havasréti Pál (tekerő, bőgő); Szabó Zoltán (duda) Szent Efrém Férfikar (művészeti vezető: Bubnó Tamás) Hunyadi Véndiák Kórus (művészeti vezető: Sebestyénné Farkas Ilona)
  Stáblista
Énekes 
Sebestyén Márta 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?