Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VUJICSICS 40
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Nyolcvanöt éve Pomázon, szerb családban született Vujicsics Tihamér zeneszerző, népzenekutató és egyszemélyes nemzeti intézmény, a csillogó tekintetű, krúdysan bohém, csupa szív zenemágus.

Népzenei munkásságát viszi tovább és élteti nagy sikerrel a negyven éve alapított Vujicsics együttes, amely nem pusztán zenekar, hanem alkotói és pedagógiai műhely is, és fontos szerepet játszik a magyarországi szerb és horvát közösségek zenei önismeretének megtartásában. Az együttes tagjai a honi zeneoktatást alap-, közép- és felsőfokon is behálózzák, és ezer szálon kötődnek a Zeneakadémiához. Ünnepi koncertjük műsorát Bartók Béla szerb gyűjtésére építik, s a klasszikus és a népi hagyomány kapcsolataira kívánják felhívni a figyelmet. Ebben lesz segítségükre a Kokas-Kelemen művészházaspár és Batta András zenetörténész, s persze az ünnepi alkalommal már csak a családi kötődések miatt is kihagyhatatlan, szenzációs Söndörgő együttes.

Vujicsics együttes: Borbély Mihály (fúvós hangszerek); Brczán Miroszláv (tambura); Eredics Áron (tambura); Eredics Gábor (tambura); Eredics Kálmán (bőgő); Szendrődi Ferenc (tambura); Vizeli Balázs (hegedű) Vendég: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin (hegedű) és a Söndörgő együttes: Buzás Attila (nagybőgő, tamburabőgő, litárka); Eredics Áron (prímtambura); Eredics Benjámin (brácsatambura); Eredics Dávid (furulya, szaxofon, tambura); Eredics Salamon (harmonika, tambura) Házigazda: Batta András
  Stáblista
(fúvós hangszerek 
Borbély Mihály 
tambura 
brczán miroszláv 
tambura 
Eredics Gábor 
bőgő 
Eredics Kálmán 
hegedű 
Vizeli Balázs 
hegedű 
Kelemen Barnabás 
hegedű 
Kokas Katalin 
nagybőgő 
buzás attila 
tamburabőgő 
buzás attila 
litárka 
buzás attila 
Házigazda 
Batta András 
tambura 
Eredics Áron 
prímtambura 
Eredics Áron 
harmonika 
Eredics Salamon 
tambura 
Eredics Salamon 
furulya 
Eredics Dávid 
szaxofon 
Eredics Dávid 
tambura 
Eredics Dávid 
brácsatambura 
Eredics Benjámin 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?