Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HOLLAND BAROQUE SOCIETY
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A historikus előadói gyakorlat „Mekkája” már hosszú évek óta Hollandia, az az ország, ahol a régizene immár több évtizede nem szubkultúraként működik, hanem a zeneoktatástól a koncertéleten át mindenhol a fősodor része.

A 2005-ben négy muzsikus által alapított, évente mintegy hatvan koncertet adó Holland Baroque Society napjaink leginnovatívabb historikus együtteseinek egyike. A 17–18. század zenéjében teljes otthonossággal mozgó zenekar, amely Emma Kirkbytől Rachel Podgeren és Alexis Kossenkón át Matthew Hallsig a régizene számos idősebb és ifjabb nagyágyújával dolgozott együtt, több vállalkozásával keltett már megütközést a konzervatív közönség körében. Ilyen volt a jazz-trombitás Eric Vloeimansszal közös nagy sikerű lemezük (Old, new & Blue), vagy idén tavasszal tartott estjeik, amelyeken Jacques Brel és Jean-Philippe Rameau zenéjét helyezték egymás mellé. A Zeneakadémiára tiszta barokk műsorral érkeznek s a zenei irányítást ezúttal a harmincéves olasz billentyűs fenoménre, Mark Minkowski és Jordi Savall rendszeres közreműködőjére, Francesco Cortira bízzák. A Brandenburgi versenyek közül játszanak el négyet, hogy megmutassák, Bach nem egy 18. századi, szigorú tekintetű, parókás kántor, hanem mindennapjaink legapróbb rezdüléseit is érzékenyen visszatükröző kortársunk. A koncert a Dutch Cloud Fesztivál keretében kerül megrendezésre. Műsor: J. S. Bach: II. (F-dúr) brandenburgi verseny (BWV 1047)
J. S. Bach: III. (G-dúr) brandenburgi verseny (BWV 1048)
J. S. Bach: IV. (G-dúr) brandenburgi verseny (BWV 1049)
J. S. Bach: V. (D-dúr) brandenburgi verseny (BWV 1050) Holland Baroque Society Vezényel és csembalón közreműködik: Francesco Corti
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?