Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JEAN-EFFLAM BAVOUZET ÉS SZOKOLAY BALÁZS KÉTZONGORÁS ESTJE
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Jean-Efflam Bavouzet, napjaink egyik legjelentősebb és legfoglalkoztatottabb francia zongoristája több szálon is kötődik Magyarországhoz. Túl azon, hogy barátság és kollegiális kapcsolat fűzi Kocsis Zoltánhoz, Bavouzet-t úgy tartja számon a szakma, mint az idős Solti György utolsó jelentős felfedezését.

Miután 1987-ben megnyerte a Nemzetközi Beethoven-versenyt, Solti felkérte egy hangversenyre, amely elindította nemzetközi karrierjét. Elhivatott tolmácsolója Haydn zenéjének (teljes Haydn-sorozatát az egekig magasztalta a kritika), a legjelentősebb Debussy- és Ravel-játékosok között tartják számon, és szívesen játszik kortárs zenét is (Pierre Boulezzel közeli kapcsolatban áll). Kamaraestjén Szokolay Balázs, a Zeneakadémia docense, valamint az Amadinda ütőegyüttes két tagja, Rácz Zoltán és Holló Aurél lesznek a partnerei. Debussy kései remekművéből, a Jeux-ből maga Bavouzet készítette a hangversenyen elhangzó kétzongorás átiratot, a Noktürnök első két tétele Ravel, utolsó tétele pedig Kocsis átiratában szólal meg, épp úgy, mint Bartók Két kép című zenekari darabja, a főszám pedig egyértelműen a Bartók-életmű egyik csúcsának számító kétzongorás-ütős szonáta lesz. Debussy: Noktürnök – Felhők, Ünnepek (Maurice Ravel átirata), Szirének (Kocsis Zoltán átirata)
Debussy: Jeux (Jean-Efflam Bavouzet átirata)
szünet
Bartók: Két kép (BB 59 – Kocsis Zoltán átirata)
Bartók: Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre (BB 115) Jean-Efflam Bavouzet, Szokolay Balázs (zongora) Rácz Zoltán, Holló Aurél (ütőhangszerek)
  Stáblista
Zenész, zongora 
Bavouzet Jean-Efflam 
Zenész, zongora 
Szokolay Balázs 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?