Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ISABELLE FAUST ÉS A STUTTGARTI RÁDIÓ SZIMFONIKUS ZENEKARA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Isabelle Faust és „Csipkerózsika” névre hallgató Stradivari-hegedűje visszatérő vendég Budapesten. Zsigmondy Dénes egykori növendéke először talán huszonöt éve járt Magyarországon, a Paganini-verseny friss győzteseként, legutóbb pedig tavaly a Concerto Budapest vendégeként nyűgözte le a közönséget.

Aki hallotta, annak felesleges bármit is mondani hajlékony, mégis erőteljes, lenyűgözően természetes hegedüléséről, aki meg nem hallotta, annak feltétlenül meg kell hallgatnia. Schumann ritkán hallható kései remekművét, a C-dúr fantáziát, valamint Bartók ifjúkori, szerelmének, Geyer Stefinek dedikált hegedűversenyét fogja játszani a Stuttgarti Rádió Szimfonikus Zenekarával, partnere a karmesteri pulpituson pedig napjaink legjelentősebb oboistája, a karmesterként és zeneszerzőként egyaránt aktív Heinz Holliger lesz. A koncerten elhangzik egy zenekarra és kórusra írott, 2008-as Holliger-mű is, amely címét egy nemrégiben előkerült kései Debussy-darab nyomán kapta, amely pedig Baudelaire egyik verssorára utal: „Az éjben a szén lángjánál, elomlón”.

Műsor: Schumann: Manfred-nyitány op. 115
Schumann: C-dúr fantázia hegedűre és zenekarra, op. 131
Holliger: Ardeur Noire d’après Claude Debussy (magyarországi bemutató)
-szünet-
Bartók: Hegedűverseny, op. posth. (BB 48a)
Debussy: Képek – Ibéria Közreműködik: Isabelle Faust (hegedű) Stuttgarti Rádió Szimfonikus Zenekara Vezényel: Heinz Holliger
  Stáblista
Zenész, hegedű 
Isabelle Faust 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?