Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
FISCHER ANNIE 100 FRANKL PÉTER ÉS VÁSÁRY TAMÁS ZENEKARI ESTJE
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Fischer Annie hivatalosan nem volt a Zeneakadémia tanára, ő a pódiumról tanított. Mesterünkként tiszteljük, és feltétlenül szeretnénk a tőle nyert becses örökséggel valamit kezdeni, azt a felnövekvő tehetségeknek átadni, a pályájuk részévé tenni.”

Ekként fogalmazta meg egy tavalyi beszélgetésben Batta András, a Zeneakadémia egykori rektora, hogy a puszta tiszteleten túl milyen megfontolás áll a Fischer Annie születésének 100. évfordulója előtt tisztelgő zeneakadémiai koncertsorozat mögött. Dohnányi Ernő és Székely Arnold egykori növendéke 1933-ban, tizenkilenc évesen robbant be a köztudatba, amikor – saját magát döbbentve meg a leginkább – megnyerte a Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraversenyt. Káprázatos karrier következett ez után, amelyben fontos szerepet játszottak a pályatársak, s közülük kettővel, két ifjabb zongoristával, Frankl Péterrel és Vásáry Tamással különösen szoros viszonyt ápolt. Ők ketten idézik meg Fischer Annie alakját ezen az ünnepi hangversenyen a Fischer Annie-t számos alkalommal kísérő Liszt Ferenc Kamarazenekar közreműködésével.

Műsor:   Mozart: G-dúr zongoraverseny (K. 453)
Chopin: f-moll zongoraverseny, op. 21 Közreműködik: Frankl Péter, Vásáry Tamás (zongora) Liszt Ferenc Kamarazenekar (művészeti vezető: Rolla János)    
  Stáblista
zongora 
Frankl Péter 
zongora 
Vásáry Tamás 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?