Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A VONÓS TANSZÉK
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Zeneakadémia tanszékeit és műhelyeit bemutató Élesben-sorozat ezúttal a vonós tanszékre irányítja a reflektorfényt.

Hegedű- és csellójátékot az 1875-ös kezdetektől tanítanak az intézményben, előbbit Hubay Jenő, utóbbit Popper Dávid alapozta meg, s a 20. század folyamán világhíres vonósokat adott a világnak a fokozatosan brácsa- és bőgőoktatással is kibővülő, tanszékké váló hangszeres műhely. Zathureczky Ede, Szigeti József, Székely Zoltán, Végh Sándor, Kovács Dénes, hogy csak néhányat említsünk az egykori növendékek és tanárok impozáns sorából, mind a maga módján gazdagította a magyar vonósjáték hagyományát. A jelenleg a Kossuth-díjas Szenthelyi Miklós által vezetett tanszék hangversenyének műsora a vonós irodalom elmúlt háromszáz évéből válogat.

Műsor: J. S. Bach, Ligeti, Ysaÿe, Sarasate, Dohnányi, Kodály, Paganini és Hindemith művei Közreműködik: Szenthelyi Miklós, Szabadi Vilmos, Makó Brigitta, Makó Tünde (hegedű); Bársony Péter, Krähling Dániel (brácsa); Onczay Csaba (cselló)  
  Stáblista
Hegedűművész 
Szabadi Vilmos 
Hegedűművész 
Szenthelyi Miklós 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?