Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KIM KASHKASHIAN ÉS NAGY PÉTER
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Napjaink legjelentősebb brácsaművészeinek egyike az örmény származású, amerikai Kim Kashkasian, aki ezer szállal fűződik a magyar zenei kultúrához. Mesterei között tartja számon Kurtág Györgyöt és Rados Ferencet, elhivatott tolmácsolója a 20. századi magyar (és persze nemcsak magyar) új zenének, tavaly pedig egy Ligeti–Kurtág lemezzel nyert Grammy-díjat.

Kamarapartnerei között találjuk Gidon Kremert és Yo Yo Mát, ahogy a Zeneakadémia doktoriskolájának billentyűs programját vezető, valamint a Stuttgarti Zeneművészeti Főiskolán tanító Nagy Pétert is. Hangversenyükön két Schumann-mű két 20. századi kompozíciót foglal keretbe. Britten 1950-ben komponált, megrázóan szép darabja az 1600 körül működött angol zeneszerzőzseni, John Dowland egyik dalára épül, Tihanyi László 2011-es műve, a Nyolc invokáció a Hold fázisaihoz – amelyet a szerző a Kashkasian–Nagy duónak ajánlott – nyolc tételben járja végig a Hold asztronómiai útját, s fordítja az égi jelenséget pszichológiai történetté, miközben a két hangszer együttműködésének legkülönfélébb formáit és a hangzások ezerféle karakterét mutatja fel. Műsor: Schumann: Fantáziadarabok, op. 73
Tihanyi László: Nyolc invokáció a Hold fázisaihoz, op. 53
szünet
Britten: Lachrymae, op. 48 (John Dowland dala nyomán)
Schumann: Öt darab népi stílusban, op. 102 Közreműködik: Kim Kashkashian (brácsa); Nagy Péter (zongora)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?