Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
EGY RÓZSA HANGJAI - VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
EGY RÓZSA HANGJAI (’45)

A VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL keretében…”Elmesélné bimbózását, virágzását, halálát: egy táptalaját vesztett virág sanyarú és egyben gyönyörű életét. Segítene újra felbecsülni a mulandó szépségét, mely ezen az estén értékesebb évek alatt felépített, társadalmilag elismert eredményeknél. A megszokás és a biztonság egyhangú nyugalmánál.” (Petrova Miroljuba)
Hámor József, Imre Zoltán-díjas koreográfus, a számos hazai és külföldi szakmai sikereket elért Maday Tímea Kinga számára készítette első egész estés szólómunkáját.
A szóló az érzelmekre kíván hatni. A Hámor- Maday páros a zeneiségét kihasználva és ezt fókuszban tartva egy olyan estet hoztak létre, melyben egy adott mozgásanyag különböző harmóniáit és mondanivalóit keresik, mindig más és más szóló hangszerek és előadók közreműködésével.

Előadó: Maday Tímea Kinga
Zenész/ütős hangszerek: Hámor József
Koreográfus: Hámor József

Maday Tímea iInga – Fülöp Viktor-ösztöndíjas táncművész-koreográfus, jelenleg a Gangaray Dance Company táncosa és koreográfusa. 2002-től tanult és dolgozott a P.A.R.T.S.-nál (Performing Arts Research and Training Studio), részt vett David Hernandez, Anne Teresa De Keersmaeker, a Rosas Company projektjeiben, tagja volt a Hofesh Shechter Dance Companynak és dolgozott a Cirque du Soleil 'Zaia' című előadásán is.

Hámor József – Harangozó Gyula és Imre Zoltán-díjas táncművész-koreográfus, 2004-ben megalapította saját együttesét, a Gangaray Dance Companyt, aminek mai napig a művészeti vezetője. Pályája során megfordult többek között a Magyar Fesztivál Balettnél, tagja volt Frenák Pál Társulatának, 2005-ben pedig a meginduló MU terminálnak lett szakmai vezetője
Dolgozott többek között a Bozsik Yvette Társulattal, a Budapest Táncszínházzal, a Duda Éva Társulattal és a PR Evolution Dance Companyval.

VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL

Az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Monotánc Fesztivál hiánypótló szerepet tölt be a magyarországi kulturális palettán, mint tematikus táncfesztivál. Négy este tíz szóló tánc produkció várja a közönséget, amelyeket az elmúlt évek kínálatából válogattunk. A monotánc elnevezést a monodrámák ihletésére és mintájára alkottuk. Azokat az előadásokat soroljuk ebbe a körbe, amelyek alkotóik személyes vallomásait dolgozzák fel. A monotánc azonban nem (feltétlenül) azonos a szólótánccal, így nem kizárólag szóló-előadások tartoznak a meghívott előadások körébe. Az idei előadások több mint felében a szólótáncos mellé zenész társ(ak) csatlakoznak, s van, ahol a szóló egy másik jelen lévő figura viszonylatában bontakozik ki.

Fotó: Dusa Gábor
  Stáblista
Előadó 
Maday Tímea 
Koreográfia 
Hámor József 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?