Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MONOCROSSING - VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
MONOCROSSING (’40)
A Közép-Európa Táncszínház és a bolgár Derida Dance közös produkciója.

A VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL keretébenA bolgár-magyar koprodukcióban készült multimédiás táncelőadás a videós kalandjátékok struktúráján alapszik: különböző virtuális tereken és kihívásokon keresztül folyamatos keresése annak, ami segít a személyes küldetés beteljesítésében. Az interaktív történetben az előadó azt a karaktert személyesíti meg, akit a rejtélyek megfejtése vezet, mindaddig, míg el nem éri célját.

Előadó: Hargitai Mariann
Zeneszerző: Ivan Shopov
Videó: Polina Stoyanova
Koreográfus: Jivko Jeliazkov

Jivko Jeliazkov – Koreográfus (Bulgária)
Jivko Jeliazkov a Krutyo Sarafov Nemzeti Színház- és Filmművészeti Akadémián szerzett színész diplomát Szófiában. Ausztráliában, Melbourne-ben a Victorian College of Arts-on táncszínházi rendezésre és kortárs tánc koreografálásra specializálódott. Társ-alapítója és művészeti vezetője a Derida Dance Company-nak, csakúgy, mint Bulgária egyik első kortárs tánc centrumának, a Derida Dance Centernek.

Hargitai Mariann – Táncos (Magyarország)
Az előadás magyar táncosa 2006 óta a Közép-Európa Táncszínház tagja, előadásainak állandó meghatározó szereplője, kiemelkedő előadója, emlékezetes karaktere. 2012-ben az Évad Legjobb Női Táncosa díjjal jutalmazták.

VI. NEMZETKÖZI MONOTÁNC FESZTIVÁL

Az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Monotánc Fesztivál hiánypótló szerepet tölt be a magyarországi kulturális palettán, mint tematikus táncfesztivál. Négy este tíz szóló tánc produkció várja a közönséget, amelyeket az elmúlt évek kínálatából válogattunk. A monotánc elnevezést a monodrámák ihletésére és mintájára alkottuk. Azokat az előadásokat soroljuk ebbe a körbe, amelyek alkotóik személyes vallomásait dolgozzák fel. A monotánc azonban nem (feltétlenül) azonos a szólótánccal, így nem kizárólag szóló-előadások tartoznak a meghívott előadások körébe. Az idei előadások több mint felében a szólótáncos mellé zenész társ(ak) csatlakoznak, s van, ahol a szóló egy másik jelen lévő figura viszonylatában bontakozik ki.

Fotó: Dusa Gábor
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?