Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DISKURZUSMŰVÉSZ(T)ESTEK - GÁLA - GERGYE KRISZTIÁN TÁRSULATA
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
DISKURZUSMŰVÉSZ(T)ESTEK - GÁLA

Gergye Krisztián Társulat előadása.Gergye Krisztián alultáplált, szórakoztatóipari tevékenység-est sorozata, minden műfajtól függetlenül.

A ’polihisztor’Gergye Krisztián táncos-koreográfus-rendező indította útjára új akció-performance sorozatát. Havonta egy alkalommal egy meghívott vendégelőadóval fordítja ki négy sarkából szó szerint és átvitt értelemben is a Bethlen téri színházteret, improvizál, kommunikál, agitál, véleményt formál...

Ez alkalommal az eddigi Diskurzusművész(t)estek vendégeivel lép Gergye Krisztián a színpadra.
Bodor Johanna, táncművész, koreográfus
Szalontay Tünde, színésznő
Tóth Evelin, énekesnő

Gergye Krisztián a kortárs táncélet egyik legmarkánsabb képviselője. Rendező, koreográfus, táncos és színész. Színpadi karrierjét tradicionális jávai táncosként kezdte, majd a hagyományt kortárs szemléletmóddal ötvözve egyedi, jellegzetes tánc- és testnyelvet alakított ki. 2001 óta készít önálló koreográfiákat, eleinte projekt-jelleggel, később állandó alkotótársakkal, majd saját társulata tagjaival.
A táncszínházi produkciókon túl társulata rendszeresen mutat be tér-specifikus performanszokat, a prózai- és a mozgásszínház műfaját újraértelmező koprodukciós előadásokat.

Bodor Johanna a romániai magyar táncművész, koreográfus, egyetemi tanár a bukaresti Állami Balettintézet diákja volt. 1984-1985 között a bukaresti Operettszínház tagja. 1985 óta él Magyarországon. 1985-1993 között a Magyar Néphadsereg Művészegyüttes, Győri Balett és a Szegedi Balett tagja. 1993 óta szabadúszó és koreográfiákat készít többek közt a Vígszínházban. 1997 óta a Zeneakadémia művészi mozgás tanára. 1998 óta a Bárka Színház mozgástervezője és koreográfusa. 2000 óta ismét szabadúszó.

Szalontay Tündét intenzív színpadi jelenlét a rá jellemző egyedi technika, interpretáció, fanyar humor jellemzi. Színészi tapasztalatait a legendás Arvisura Színházban, dán és olasz színházi műhelyekben szerezte. Többek között tagja Pintér Béla társulatának illetve a Scallabouche társulatnak is.

Tóth Evelin a klasszikus (opera) és különböző tradicionális énektechnikák (dél-indiai, afrikai, szefárd) párhuzamos tanulása során saját stílust kialakító énekesnő 2002-től a Hólyagcirkusz színházi társulat tagja, 2006-ban elnyerte a legjobb énekesnek járó díjat a szegedi Thealter Fesztiválon, az Ektar Quartettel pedig harmadik lemezét készíti. Rendszeresen turnézik különböző formációkkal többek között Olaszországban, ahol “hangkereső” kurzusokat is tart.
  Stáblista
Koreográfia 
Gergye Krisztián 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?