Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
RABLÓ-BARLANG - IN REFERENCE TO THE ROBBERS CAVE
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
RABLÓ-BARLANG (IN REFERENCE TO THE ROBBERS CAVE)
Beyond Front@Az Beyond Front@ program kultúrákon átívelő improvizációs kortárs táncestjei (DCL) készítették elő ezt az átfogó darabalkotást, mely a Beyond Front@ öt táncosának valamint Rob Clark koreográfus négy hetes magyarországi közös munkájának gyümölcseként született meg 2013 augusztusában.
A darab címe: In reference to the Robbers Cave, az 50-es évek híres szociálpszichológiai Rabló-barlang elnevezésű kísérletét idézi föl. Rob Clark darabjában a kísérlettel való kapcsolódási pontok a társadalmi egymásrautaltság konfliktushordozó voltában, illetve a csoportkohézió kialakulásának folyamatára és a közösségalkotás normaképző erejére irányuló vizsgálatban ragadhatók meg.

„Ez a munka tisztán táncelőadás, mely improvizációra, ismétlésre és az emlékezetre épül, hogy ráleljen és kialakítson egy olyan új otthont ezeknek a táncosoknak, ahol kiaknázhatják a lehetőségeket, felhasználhatják azokat a vonatkozásokat, történeteket, amik közösek vagy éppen eltérőek. Ezt az otthonkeresést prezentáljuk a darabban, az előadás ebbe a folyamatba enged bepillantást.” (Robert Clark)

Előadók: Celia Hickey, Elisabeth Barker, Kaja Janjić, Zvonimir Kvesić, Ivanov Gábor
Fénytervező: Bánki Gabi
Koreográfus: Robert Clark

Produkció: Beyond Fronta Bridging New Territories, Creation Beyond Fronta 5: Croatian Institue for Movement and Dance (HR), Flota (SI), Pro Progressione (HU), Greenwich Dance Agency ( UK), ), D.ID/Dance Identity (AT)

A Beyond Front@/Bridging New Territories elnevezésű projekt Horvátország, Ausztria, Nagy-Britannia, Magyarország és Szlovénia kortárs táncszervezeteinek valamint társult partnereinek (Portugália, Görögország, Olaszország, Szerbia és Szlovákia) együttműködése, melynek célja, hogy fiatal táncosok és koreográfusok számára nemzetközi téren bemutatkozási lehetőséget és munkát biztosítson, valamint lehetővé tegye későbbi munkakapcsolatok kialakítását.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?